lørdag den 3. november 2012

En rund dag – del 1


Jeg vågnede i morges som 60-årig, og det føltes på ingen måde underligt. Indeni føler jeg mig ganske ung og jeg har et skønt liv: en vidunderlig kone, en dejlig søn og fire pragtfulde hunde. Et arbejde, som jeg værdsætter højt, og en række spændende fritidsinteresserer, hvor ikke mindst noget med hunde fylder en hel masse.

Dagen startede som så mange andre lørdage med at hundene fik mad, jeg gik tur på stranden med alle fire og Megan og jeg cyklede til bageren efter morgenbrød. Det var (og er!) naturligvis skønt solskinsvejr.

Kirsten havde lavet morgenbord klar, og der var nogle rigtigt spændende gaver: Et gavekort fra hundene – som altid er meget betænksomme – til en middag på Restaurant Oubæk for mor og far. Og fra Kirsten en boks med alle Beatles LP-er og singler i digital remastered udgave. Jeg har aldrig haft nogen Beatles-plader (!), og nu skal vi bare høre det hele fra en ende af :-)

Kl. 10.30 havde jeg en aftale med Anita i hallen, og vi var rigtigt effektive. På en time fik vi trænet fire hunde: Osseau, Megan, Lille Bjørn og Max.

Megan og Osseau brillerede i både fællessit og fællesdæk i fuld længde.

Megans fremsending fungerede igen ikke. Anita mindede mig om hvordan jeg plejede at vise feltet for Megan (det er topbilledet på bloggen!), og da jeg reducerede afstanden og viste korrekt gik det pludselig fint. Vi endte med et flot udløb på 20 meter. Stå, sid, dæk under gang … Sitten er ikke på plads, og det bliver en 50:50 på søndag, jeg satser på at ståen og dækken sidder i skabet.

Med Lille Bjørn arbejdede jeg med springapport med skæve kast, og der skal jeg virkelig være skarpere med at han SKAL springe først, for hvis han kan se apporten ved siden af springet, går han direkte efter den.

Indkald med stå med bagud belønning viste jeg et par gange, og det skal nok blive godt. Min eneste udfordring er at jeg frygteligt hurtigt vil gå fra 15 meter, hvor det fungerer, til 25 meter. Hvor det ikke gør. Tålmodighed ønskes :-)

Med Max trænede jeg fremsending. Jeg skal have en meget skarpere visning af feltet, og være villig til at variere afstand også til det kortere. Så endte vi med et superudløb på 15 meter. Max bliver – naturligt nok - usikker hvis han ikke véd præcis, hvad jeg forventer af ham, så der skal jeg virkelig skærpe mig selv.

Endelig apporteringen. Første gang knaldede han, men havde det tempo ud og tilbage, som jeg gerne ville have. Anden gang blev han forstærket for at blive da apporten blev kastet, og Anita samlede op. Endelig tredje gang lavede vi færdig øvelse tæt på perfekt (han tygger stadig lidt i apporten). Super.

Skøn, hyggelig og effektiv træning!

Så gik vi en lille tur langs marken med hundene og da vi kom tilbage til bilerne ringede Johanna og sang en fødselsdagssang for mig – ikke et øje var tørt :-)))))

Hjemme igen dukkede Merete op i sit røde træningstøj (Kirsten troede først det var en fra postvæsnet) med gaver fra Sydkystens Hundeskole. En skøn gavekurv med alle mulige lækkerier fra instruktører og bestyrelse, samt et gavekort på en enetime til Christina Ingerslev. To perfekte gaver, som jeg sætter meget stor pris på!!!

Resten af eftermiddagen er ikke planlagt, men til aften står der godt selskab samt lækker mad og vin på programmet.

Ingen kommentarer: