søndag den 18. november 2012

En fantastisk hal


Søndag morgen, sove halvlænge, morgentur med alle hundene, cykle til bager med Max efter morgenbrød, morgenhygge.

Og så tænkte jeg at jeg nok lige måtte tage ned og ordne i hallen inden mandagens LP-kurser. Efter en kort sms-udvikling endte det med at Anita og jeg mødtes 10.30, fik ordnet lidt og trænet en god times tid.

Det føles godt at komme ind med det normale udendørs sommertræningstøj, og konstatere at det er godt nok. 14 grader er da skønt. Og så fik vi heldigvis også en kraftig byge, så vi ekstra kunne nyde at stå i en tæt hal :-)

Førerarbejdet var ikke helt så godt, som det kunne ønskes. Jeg minder altid kursister om, at første gang et nyt sted kan være svært, og det kan være nødvendigt at sænke kriterierne. Det kunne jeg passende fortælle mig selv.

Jeg gjorde det fornuftigt med Lille Bjørn, fik et par pæne fremsendinger, ok positioner under gang (lidt uklare førerkommandoer gav noget rod), fire flotte indkald med stå, det sidste på 20 meter. Flot springapport og nogle rigtigt gode stillingsskift.

Max blev varmet op ved at løbe løs rundt om bygningen. Da vi kom ind gik jeg direkte i gang med træningen, noget fri ved fod, og noget passende belønning. Det var Anita ikke specielt imponeret af, hun synes jeg skulle have belønnet ham meget mere.

Jeg er helt enig med Anita, og det var rigtigt dårligt førerarbejde. Han skulle have været varmet meget bedre op, og han skulle have været forstærket kraftigere – det skal være skønt at træne i almindelighed, det skal være sjovt at træne også i den nye hal.

Jo mere træningen skred frem, jo dårligere gik det. Fri ved fod, stillingsskift, apportering, spring og positioner under gang gik generelt fint. Fremsendingen gik mindre godt (total snus) og dæk ved siden af gik helt i skuddermudder, jeg fik forstærket lidt, men så begyndte han at pibe. Og så strøg han hen til Osseau.

Timeout.

5 minutter senere blev han hentet, Anita og Osseau var kørt (jeg tror ikke det forklaret forskellen), og vi fik lavet nogle flotte fremsendningen inden vi stoppede træningen.

Det er en skøn hal til hundetræning, det er dejligt at kunne træne i fornuftig temperatur, indendørs, med direkte afgang til udendørs areal. Det bliver meget attraktivt at træne i den hal!

Ingen kommentarer: