fredag den 29. januar 2016

HTM og Rally

Anja og Queenys VM-program 2014

Jeg har kun godt at sige om mental træning og coaching. Det begyndte for mig som en indsats for at forbedre min performance ved hundeprøver, og jeg kan mærke, at det er noget, jeg som refleks drager nytte af alle mulige steder. Jeg kan mærke alderen trykke på forskellig vis, men der er intet af det der er livstruende eller modvirker mit arbejde eller liv i øvrigt, og så må jeg bare parkere det som et vilkår.

Det er simpelt at gøre mentalt, så det har jeg gjort.

Megan er også oppe i årene, og jeg kan godt se og mærke, at hun ikke er så frisk, som hun har været, hvilket også ville være ganske unaturligt. Jeg holder godt øje med hende, og jeg er overbevist om, at jeg vil lægge mærke til, hvis der sker ændringer, som gør, at jeg må søge dyrlæge/kiropraktor og eventuelt stoppe træning og konkurrencer.

Det er jeg mentalt klar til at håndtere, selvom jeg véd det bliver vemodigt.

Det er indledningsordene til omtalen af dagens hundemæssigt vigtigste aktivitet: tilmelding til DKK’s rallyprøver lørdag den 30. april og søndag den 1. maj i Roskilde, to dobbeltprøver samt en finale om en jubilæumstitel lørdag (som man dog ikke kan tilmelde).

Der blev åbnet for tilmeldinger kl. 10:00 og ikke længe efter havde jeg tilmeldt alle tre hunde til alle fire prøver.

Jeg havde besluttet det før i dag, overvejet for og imod. Den korte udgave er, at jeg har sat som mål for året at komme til Årets Hund finaler med alle tre hunde, og fire kvalifikationsprøver på to dage ikke så langt fra Solrød, det ville jeg fortryde, hvis jeg ikke deltog i med alle hundene.

Hundene kan sagtens gå to-tre prøver hver på en dag, jeg sørger for fornuftig håndtering indimellem, så det bliver en fantastisk dag!

Søndag kommer der også en HTM2-ptrøve med Max, det bliver første gang jeg skal til HTM og Rally samme dag, også en slags debut.

Der er to uger til Max’ debut i rallychampionklasse, og det bærer weekendens træning præg af. Den  består af to timer i Lazi-hallen lørdag og en time søndag. Lazi-hallen danner ramme om vores debut, så det skal naturligvis testes.

Der er kun én uge til Max’ debut i HTM2 og den er vi virkelig klar til.

Træningsmæssigt har jeg gjort præcis det, jeg havde planlagt, og specielt de mentale træningsseancer har givet rigtigt meget. Jeg har gået den debut rigtigt mange gange oppe i hovedet, og det bliver sjovt at gå den i virkeligheden. Træningen i morgen kommer kun til at bestå at momenter af programmet,  lidt rally og lidt FS.

Som en ekstra bonus har vi fået en hjemmeopgave som forberedelse til et kursus hos Anja i HTM-positionerne. Opgaven er at linke til et program, yndlings eller det modsatte og tælle antal positioner, nævne de tre bedste overgange og begrunde, beskrive hvad vi synes godt om, hvad der inspirerede os, hvad der kunne gøres bedre og kommentere, om vi synes det var en god fortolkning.

Jeg foretog mit valg primært ud fra Lanny Basshams Training Guideline Number 6: We raise ourselves to the standard we are around, som handler om at træne med nogen, der er bedre end én selv. Anja og Queenys VM-program fra 2014 holder jeg – som så mange andre – umådeligt meget af, og hvad kan være mere lærerigt end at se på det med ekstra opmærksomme og kritiske øjne, når man skal på kursus hos Anja.

Så det var det jeg gjorde. Og lærte en masse af.

Ingen kommentarer: