fredag den 8. januar 2016

Ændret fokus

Megan (foto: Stender's Foto)

Både arbejdsmæssigt og hundemæssigt er der over et lille års tid sket en markant ændring af mit fokus. Arbejdsmæssigt har der fx været skiftet fra selvstændig til fastansat, beslutningen om at stoppe som assessor i projektledelse og i går afsendelse af udmeldelse af foreningen Dansk Projektledelse; en lille handling, men en vigtig milepæl i forhold til noget, som har fuldt rigtigt meget i mit liv.

Vi nærmer os det hunderelaterede via Wordfeud :-)

Jeg er ivrig Wordfeud-spiller og har i de sidste 5 måneder deltaget i Wordfeud League of Honour, som alle Wordfeud-spillere kan tilmelde sig. Det er en turnering, hvor man i hver runde - som der er sat 14 dage af til - spiller mod syv andre. Vinderen rykker op, de to sidste rykker ned.
Man starter i 9. division, og jeg var efterhånden kommet i 6. division, men rykkede i sidste runde ned i 7. division og kæmper nu for at rykke op.

Den banale pointe er, at hvert spil i turneringen betyder noget, i modsætning til spillene ”for sjov”. I turneringen kan man til nød tabe en kamp og alligevel rykke op, men sjældent to, så det bare om at være skarp i alle spillene. Alle spil i turneringen er med Normal board, hvorimod de fleste udenfor turneringen er med det betydeligt mere chanceprægede Random board. Så jeg er i gang med at omlægge til at spille Normal mod ”alle” og håber ”alle” vil være med, for jeg har brug for at træne i det, som jeg konkurrerer i.

Det fører mig til hundene, undervisningen, træningen og konkurrencerne. Der skal – for mig - være en sammenhæng. Det var en meget velovervejet beslutning, at stoppe med LP, både med Max og senest med Lille Bjørn. Efter over 100 LP-prøver, en masse LP-kurser og en masse LP-undervisning, så er det bare ikke der mit fokus er længere. Jeg kom til at tænke på det i forbindelse med, at jeg fulgte lidt med i prøverne 28.-29. december, hvor jeg mærkede efter: jeg savnede ikke at deltage. De nye regler? Jeg har læst dem, men jeg kan mærke, at jeg har det med dem, ligesom med agility-reglerne: Det er regler for hundediscipliner, som jeg ikke dyrker.

Min kalender viser at min egen hundeundervisning pt. er minimal i 2016. Jeg har sagt til at undervise i rally 5. juni i forbindelse med et HMC-arrangement, netop fordi det var HMC. Jeg skal sammen med Anita undervise i to omgange Rallyinstruktøruddannelse i Sydkystens Hundeskole – det glæder jeg mig ualmindeligt meget til. Det har været meget spændende og inspirerende at gennemtænke forløbet og planlægge det i detaljer, og der er kommet et rigtigt godt program ud af det. Jeg tripper for at det bliver den 16. januar og vi kan gå i gang med dag 1!

Hundetræning og Hundekonkurrencer hænger for mig uløseligt sammen. Der skal være et mål med træningen, det er ikke noget jeg ”bare” gør for at aktivere mig selv og hundene. Den organiserede træning er begrænset, men rally hos Johanna og HTM/FS-kurser er, hvad der er på planen, alt sammen med Max. Det afspejler rigtigt godt hvor jeg er henne.

Jeg træner selv med Megan og Lille Bjørn, de kan ”det hele” i rally, og vi træner for at holde det ved lige og for at kunne konkurrere i det på højt niveau, som afspejler mine ambitiøse men realistiske mål.

Med Max er der også ambitiøse og forhåbentligt realistiske mål, men der er meget andet end øvelser, der skal trænes. Fokus, tryghed, forstyrrelser osv., som læsere af min blog véd en masse om – alt det uden om selve øvelsesudførelsen. Og så naturligvis præcision og glæde i selve udførelsen af øvelserne og forløbene, både i rally, HTM og Freestyle. Det er dér, jeg har mit fokus både ved selvtræning og organiseret træning. Det er noget helt andet end for et år siden. Jeg skal deltage i en hel del konkurrencer – det ser lidt voldsomt ud :-) – men det er tænkt igennem. Træningen er også tænkt igennem og jeg skal nok være klar til de forskellige prøver.

I et – kort! – svagt øjeblik har jeg tænkt, om jeg gabte over for meget. Svaret kom hurtigt: Nej.

Jeg skal ”bare” fortsætte med træningen af hundene, som hidtil, og fastholde den mentale træning. Udover en coaching session senere på måneden og genlæsning af With Winning in Mind indebærer det også bevidsthed om alle de rutiner og ritualer, som jeg arbejdede succesfuldt med sidste år. Bl.a. er kalenderen (min private) nu også på vej til at blive opdateret med visualiseringer af Max’ debut i HTM2.

Så summa summarum: samlet set er fokus ændret, men også meget skarpere end det har været tidligere.

2016 er startet godt og jeg glæder mig til et forrygende år.

Ingen kommentarer: