lørdag den 2. januar 2016

Skarp træning og præcise kommandoer

Lille Bjørn (foto: Grafiko.dk)

Formiddagen stod på træning i to timer med Anita. Vi er rigtigt gode til at starte med at aftale planerne og så holde dem. Så efter opvarmningen (drilske rallyskilte med Max), gik jeg Walking the Dog først uden hund og musik, så uden hund med musik, og endelig med Max og musik.

Jeg blev selv overrasket over, hvor godt det sidste gik. Max ER altså ret skarp, og han er med på den værste, bare jeg er præcis og belønner ordentligt, hvilket jo er ret fundamentalt i hundetræning.

Det er ret tydeligt, at jeg kan komme med meget mere præcise signaler, nu hvor jeg har fastlagt de enkelte dele af programmet. Der var nogle småjusteringer, men det var retninger, så det bliver præcist i forhold til dommerbordet.

Jeg glæder mig virkelig meget til at arbejde videre med programmet, finpudse det og præsentere det 6. februar.

Så så jeg Anita og Osseaus program, det er også blevet virkelig skarpt. Jeg kunne ikke lade være med at spole tilbage til 5. juni 2015, hvor både Anita og jeg debuterede i HTM. Der er sket fantastiske ting siden da!!!

Så brugte vi – også planlagt – noget tid på vores program til Rallyinstruktøruddannelsen, som løber af stablen 16. januar.

Til sidst lidt fri træning, hvor jeg igen arbejdede med rallymomenter. Max er blevet ret skrap på højre side, men der er ting der driller i forhold til championklassen, og som jeg arbejder med: bakning på højre side, sideskift foran fra højre til venstre, bakke væk fra fører og dobbeltspring-ro.

Ja, jeg har forceret en del af championøvelserne, men i dag var jeg fornuftig og havde brudt dem ned i steps, og sikke en flot bakke væk fra, jeg har fået, efter at jeg er begyndt at være helt skarp med kriterierne.

Dobbeltspringet gav nogle mærkelige spins, indtil Anita kommenterede, at SPring og SPin for kvikke Max nok lyder meget ens – han reagerer på det mindste signal. Efter at Spring er konverteret til Jump kom det pludselig til at ligne noget, og der blev også skruet fuldt op for belønningslegetøjet.

Perfekt start på årets træning.

I eftermiddags var Kirsten og jeg sammen med en masse andre samlet på Restaurant Kastrup Strandpark, for at fejre Bo, som fylder 65 år i dag. Et superhyggeligt arrangement med dejlig mad og vin, skønt selskab – bl.a. en borddame (Marianna) som ville tale hund!!!, en fantastisk tale af barndomsven Bent og to sange skrevet af Peter og med masser af pointer – jeg fik ikke sunget meget med på den første, fordi jeg kom til at grine hele tiden :-) Peter er fantastisk til lejlighedssange!

Indenfor ganske kort tid fylder Bo, svigerinde Lis og Kirsten 65, det er underligt at folkepensionistfrekvensen i min omgangskreds stiger så pludseligt. Hvilket minder mig om et brev, jeg fik fra min arbejdsgiver før nytår, om en ændring i lov om forskelsbehandling, så min ansættelsesaftale er blevet ændret: Min ansættelse betragtes ikke automatisk som ophørt ved udgangen af den måned, hvor jeg fylder 70 år; jeg skal selv sige op, hvis jeg ønsker at fratræde.

Jeg håber at holde mig rask og rørig, så jeg kan fortsætte på arbejdsmarkedet i mange år endnu, jeg kan slet ikke forestille mig at være folkepensionist.

Jeg fik også en aftale med min coach senere på måneden, så jeg lige kan få skærpet den mentale del inden prøverne i februar.

Endelig har Camilla, aka Grafiko.dk, lanceret en konkurrence, hvor man deltager ved at uploade sit yndlings "Grafiko.dk billede", gerne med kommentar om, hvorfor man godt kan lide billedet.

Jeg valgte ovenstående med denne begrundelse: ”Fordi det har fanget Lille Bjørn i øjenhøjde i et øjeblik hvor koncentration og glæde lyser ud af ham.”

Ingen kommentarer: