fredag den 26. februar 2016

Non più andrai eller Luksusproblemer igen

Megan vandt dressur 2 25. juni 2006

Jeg er meget heldig. Jeg bor i et fredeligt land, jeg har trygge økonomiske rammer, har en dejlig og forstående kone, vi har det begge godt, min søn og svigerdatter er naturligvis begge fantastiske, og endnu skønnere er vores barnebarn Frasse, barnebarn nr. 2 er på vej, jeg har tre hunde ved godt helbred, og jeg har den tid, der er nødvendig, til at træne dem og konkurrere med dem.

Det kan siges kort: Jeg er privilegeret. Jeg værdsætter det også meget.

Det sætter mine “problemer” i relief, så det er tydeligt at det ER luksusproblemer, og det er dejligt at kunne sætte tingene i perspektiv.

Jeg kom til at tænke på det, da jeg forleden hørte, at der 15. oktober både er dobbelt rallyprøve og HTM-prøver på Samsø. Jeg har dømt rallyprøver på Samsø de sidste to år, og har ønsket at kunne komme derover til prøve, og så er det bare ekstra bonus at det kan kombineres med HTM. Det er også helt i tråd med det, jeg skrev forleden, om at støtte specialklubber mv.

I et svagt øjeblik kom jeg til at tænke på, om jeg kunne ”bruge” prøverne til noget. Jeg aner det ikke. Og det er lige meget. Jeg tilmelder mig, for det er sejt at holde sådan et arrangement på Samsø, og det vil jeg altså være med til at støtte.

Egentlig ville jeg skrive om et andet luksusproblem: Hvordan kommer jeg videre i HTM? Walking the Dog er et scoop som musik til mit HTM-program, jeg har gået det 5 gange til konkurrencer, og jeg er lige vild med musikken. Indenfor de kommende 4 måneder er jeg tilmeldt (eller bliver det) 6 HTM-prøver, og jeg håber vi kan opnå HTM2-titlen og dermed være kvalificerede til at gå op i HTM3.

HTM3 kræver meget mere end HTM2. Jeg spurgte forleden Sonja, hvad de tre vigtigste ting var, hvis hun skulle pege på dem, og svaret var: ”Retninger, retninger, retninger :-)"

Jeg skal virkelig arbejde med at kunne vise flere positioner i flere retninger. Og præcision og sikkerhed og lækre sideskift og …

Der er meget at træne på.

Så er der musikken.

Jeg har til HTM2 valgt en længere udgave af Walking the Dog i forhold til HTM1 (2:37 i stedet for 1:39) og jeg overvejer at bruge den fulde udgave (3:10) til HTM3.

Men det kan også være fristende at vælge et andet nummer og måske derved få ny energi i træningen, og bare inspiration, ved at arbejde med noget andet musik. Jeg kunne godt tænke mig noget musik med passende tempo – dvs. ikke for hurtigt – skift i tempo, noget jeg kan holde ud at høre mindst det næste år og sikkert andet, som jeg ikke lige kan komme i tanker om.

Jeg har ikke valgt et nyt nummer endnu, men ideer er velkomne!!!

Jeg har selv tænkt på Non più andrai fra Figaros bryllup, min yndlingsopera, det er måske en anelse hurtigt?

Jeg har ingen fordomme, heller ikke i den henseende. Mine krav er, at musikken skal være i tempo/tempi som passer til Max og mig, varighed 3-4 minutter, genre: klassisk, jazz, rock, you name it, bare det er noget jeg kan holde ud at lytte til mange, mange gange.

Det er helt sikkert, at når jeg selv lytter til musik, så tænker jeg samtidig på HTM-potentialet :-)

Ingen kommentarer: