fredag den 12. februar 2016

Rallytræning


Jeg havde planlagt at tage fra arbejde ved 14-tiden, og jeg kom afsted et kvarter før. Jeg havde specielt en god oplevelse med hjem: en kollega, som takkede for rådgivning om noget privat, det gjorde mig virkelig glad, på den pågældendes vegne.

På vejen hjem spillede Aftermath i afspilleren, og jeg kan godt mærke at jeg mentalt er helt klar til at finde afløseren for Walking the Dog, når Max og jeg skal i HTM3. Det gør ikke noget, hvis det bliver noget med Rolling Stones, men jeg er totalt åben for alle gode forslag!


Jeg havde booket en times træning i hallen i Køge, og det endte ret præcist med 5 minutters opstilling, 40 minutters træning og 10 minutters oprydning/leg.


Kirsten blev overrasket, da jeg ringede og sagde, jeg var på vej hjem, men sådan er det: alenetræning uden hyggesnak og en ret præcis træningsplan, så holder man den!


Banen – vist i bloggen i går – indeholdt en i praksis ubetydelig fejl, og jeg startede med 2 x Megan (start til venstre og så til højre), Lille Bjørn to gange med variationer ved sideskiftene, og 2 x Max igen med start til venstre og højre.

Udgangspunktet for min træning i dag var, at hundene kan det hele, men jeg skal øve mig i:
  • skarp signalgivning – tempo, præcision,
  • holde hænderne i ro, når jeg ikke giver signaler,
  • korrigere ordentligt = så hunden ikke oplever det som en korrektion
Det gik som det skulle. Der opstod fejl, men jeg fik korrigeret dem alle korrekt. Variabel belønning undervejs, leg til sidst. Struktureret udskiftning: først Megan, så Lille Bjørn og sidst Max, og samlet leg til sidst.

Da jeg kørte hjem tænkte jeg bare: det var en skøn træning og en perfekt start på weekenden.


Hjemme igen blev Lille Bjørns bur taget ud af bilen og der blev pakket til rallyprøverne i morgen. Jeg føler mig helt klar og glæder mig rigtigt meget!

Ingen kommentarer: