søndag den 21. februar 2016

Dygtige hunde og manglende resultater

Megans gamle og nye rallyresultatbog

Weekendens rallyprøver i Sorø er gennemført med resultater, som ikke kunne bruges til noget, men jeg er alligevel ganske tilfreds med forløbet, ikke mindst i dag.

I går var det DKK-prøver (kvalifikation til Årets Hund), og jeg kunne mærke at jeg ikke havde den helt rigtige følelse, da jeg gik op til den første prøve med Megan. Jeg fik sjusket med tredje eller fjerde skilt, så vi fik en 13’er. Vi endte med 76 point og 13. plads, hvilket ikke giver point til Årets Hund.

Max var den næste, og der havde jeg den rigtige følelse. Det var tydeligt, at Max ikke havde det rigtigt godt i hallen, der var lidt rigeligt fokus på omgivelserne, vi endte med 87 point og en 10. plads og dermed 1 point til Årets Hund.

Sidst var Lille Bjørn oppe. Han var godt nok på dupperne, virkelig overfrisk. Det kostede to 13’ere, han kan ikke snurre rundt, når han er sådan oppe at køre, så vi endte med IB. Men han var absolut den af hundene der gik bedst lørdag, og bortset fra de to 10’ere og nogle ommere gik han virkelig godt.

I dag havde jeg en meget bedre følelse både da jeg ankom og da jeg skulle gå banegennemgangene. Det var prøver arrangeret af Border Collie Klubben/DKK Kreds 2, dvs. kvalifikation til DM.

I dag skulle hundene op i modsat rækkefølge, og Lille Bjørn var oppe som den første i Ekspertklasse. Han var varmet ordentligt op, men jeg havde ikke hans fokus ved de to første skilte, så der røg lige 13 på hund snur rundt og 3 på at han satte sig ved et stå skilt. Derefter gik han en forrygende bane, han var lækkert på, der var ingen lyd og vi endte med 80 point.

Max var også varmet rigtigt fint op, men i dag var det endnu mere udtalt, at han ikke kunne lide at gå på banen. Både ved starten og i den fjerne ende var han virkelig meget lille, og da vi vendte væk fra enden benyttede han lejligheden til at løbe ud til kassen med præmier - han havde set mig lægge en and, der lå på gulvet, op i kassen, lige inden vi startede. Jeg kaldte ham tilbage og vi fortsatte, og resten gik fint. 84 point blev det til.

Endelig blev det Megans tur. Hun gik virkelig godt, det eneste der ikke fungerede var sitterne – så vi mistede nogle point på langsomme/modvillige reaktioner. Hun var dejligt på, og jeg var virkelig tilfreds med hendes fokus. 87 point blev det til. Det blev samtidig første resultat i hendes fine, nye grå resultatbog.

Målet om at skaffe kvalifikationspoint til Årets Hund og DM nåede vi slet ikke, men der er heldigvis mange andre muligheder, så vi gør det bare bedre til de næste prøver.

Det var som altid en hyggelig weekend sammen med en masse dejlige rallyentusiaster.

Ingen kommentarer: