tirsdag den 26. april 2016

Glæden ved at undervise

Morgenstund har guld i mund

Selvom jeg har droslet gevaldigt ned for hundeundervisningen, har jeg ikke helt lagt den på hylden. Til aften blev jeg mindet om, hvorfor jeg synes, det er sjovt at undervise. Først en herlig enetime, hvor der skulle arbejdes med førermotivation, som kunne aflæses direkte i hundens motivation. Det var som at stå foran mig selv med Max, og hold da op en topmotiveret hund og glad fører, der stoppede efter en halv time!

Derefter havde jeg anden runde af de tre, som er afsat til intensiv træning af et hold med spaniels.

Fint rallyvejr!

I dag kom der 3 ud af 6, og det var bare ærgerligt for dem, der ikke kom.

De tre, der kom, er mønsterelever. De har læst mine mails, skrevet øvelsesbeskrivelser ud, set videoer, trænet siden sidst (OG gjort gode fremskridt!!) – se, det er der noget jeg kan lide som instruktør.

Jeg havde opbygget 4 korte baner (7-9 skilte), med tilsammen alle begynderskilte, og indimellem fokus på bakke og sit-gå rundt om hund. Der er øvelser, der driller lidt, der er nogle fundamentale regler, der skal repeteres, min det er luksusproblemer.

Det jeg hæfter mig specielt ved er, at det er dygtige, motiverede og motiverende førere. Der er luksuskontakt det meste af tiden, og der er glæde både hos hunde og førere over at arbejde med for næsten alle ganske nye momenter.

Indimellem får vi talt om pointregler, prøver, mental træning mv.

Eftertræning :-)

Da timen var slut ville alle gerne gå banerne igen, så det gjorde de, og det var tydeligt, at det gik bedre og bedre.

Næste tirsdag er allerede sidste gang. Jeg har lovet tre ”rigtige” baner i et prøvelignende setup, med tilsammen ALLE begynderskilte. Jeg overvejer sågar at invitere en anden til at komme og dømme en eller to baner, bare for at få det element med også. Jeg prøver at tale dem væk fra bekymringer om 14. maj, om at tænke positive tanker, fokusere på alt det de kan, til prøven, og hvordan man håndterer øvelser, som ikke er helt på plads.

Jeg er sikker på at de alle vil gøre det godt., både til generalprøven og den 14. maj. Det er en fornøjelse med sådanne kursister.

Dagen var en fantastisk blanding af vejr, og vi fik naturligvis det skønneste rallyvejr til aften.

Ingen kommentarer: