fredag den 22. april 2016

I've got that feeling …

Jersie fredag morgen

Lonni og jeg havde aftalt at mødes til rallytræning i Jersie i dag kl. 8, og det blev til en herlig træningstime i det dejligste solskin og med fire veloplagte hunde.

Jeg tror jeg kom 5 minutter i 8 og Lonni var næsten klar med en ekspertbane, så Mayday, Morgan, Max og Megan (4 x M!) fik gået bane på venstre og højre side, Morgan fik trænet æresplads til den store guldmedalje, og det gik bare forrygende altsammen.

Megan fik lov at komme med i sidste øjeblik, jeg havde faktisk kun planlagt at tage Max med, men Megans glæde, da jeg sagde at hun også skulle med, var ikke til at tage fejl af. Det føles godt helt ind i midten af hjertet at træne med hende. Der er ingen forventninger om andet end at vi hygger os sammen, uanset om vi træner eller er til prøver, og hendes energi og glæde og arbejdsiver er vidunderlig at opleve. Jeg håber, jeg har samme energy, når jeg bliver så gammel, som hun er nu :-)

Max fik det meste af træningstiden og jeg skal hilse fra ham og sige at han havde verdens bedste far i dag! Jeg gjorde mig umage for at vi fik flow i træningen, med masser af succeser og det gik virkelig fantastisk. Vi gik rallybanen højre og venstrehandlet, vi gik HTM- og FS-programmet uden musik og med masser af forstærkninger, vi arbejdede med skarpe F2 (front) og F5 (højre) og der var en meget høj succesrate.

Simple but not easy: Jeg har nu helt styr på, hvordan jeg ønsker positionerne, og dermed kan jeg også belønne meget præcist

Jeg kunne også mærke, at jeg havde behov for at fortælle Lonni om timen hos Emmy og dele fornemmelsen, jeg havde, med Anita via Messenger bagefter.

Emmy har i sit blogindlæg i dag nævnt træningstimen, hun skriver: ”Og så var klokken 18 og Paul og Anita kom og vi gik i nørde-mode og fik snakket præcision, energi i heelwork-øvelsen, retninger, tempi og meget mere. Jeg bliver så grebet af det, når jeg snakker HTM og der er så meget jeg gerne vil sige og som er vigtigt for mig at få med… Phew! Godt, at Paul og Anita også kan begejstres for øvelsen, for ellers var de nok stået af længe før deres time var forbi!”

Emmy VAR meget begejstret og jeg kan garantere for, at det hun sagde, blev modtaget meget meget positivt. Det er ikke meget anderledes end det, vi i øvrigt har fået at vide, men detaljerne kan siges og vises på mange forskellige måder. Jeg fik virkelig to aha-oplevelser vedrørende det at guide hunden ind i den ønskede position, og det med fodtarget til en lille hund.

Vi kom i øvrigt også til at tale med Emmy om håndtering af fejl, og jeg havde ”tilfældigvis” lige genlæst dette blogindlæg fra for fire år siden, hvor Ken Ramirez er refereret for sit indlæg om  Handling Animal Mistakes. LRS = Least Reinforcing Scenario/Stimulus. er det jeg forsøger at efterleve.

Efter træning gik turen til Malmø og en hyggelig frokost med den svenske familie. Termin 3. maj for en lillesøster eller lillebror til Frasse, og vi er ret spændte alle sammen.

Solrød fredag aften

Aftenhimlen var fantastisk flot, den kan kun bidrage til at skabe gode følelser!

Ingen kommentarer: