søndag den 10. april 2016

Fokus på rally


Ugen har stået i rallyens tegn.

Arbejdet med at færdiggøre Rallyjubilæumsbogen er gået ind i slutfasen, og jeg regner med – helt efter planen – at sende bogen til trykning i morgen aften.

Den største opgave på det sidste har været at skaffe fotos i tilstrækkelig god opløsning, men nu sidder jeg med det luksusproblem, at jeg skal vælge mellem en masse fotos, jeg har fået de sidste par dage.

Der er kun ganske få der har fået lov at smugkigge i bogen, og de synes, det er blevet en spændende bog – og helt ærligt er jeg meget tilfreds med resultatet. Jeg glæder mig til den officielle udgivelse den 30. april 2016 i forbindelse med rallyjubilæumsprøverne i Roskilde.

Første omgang af Rallyinstruktøruddannelsen i Sydkystens Hundeskole i 2016 havde eksamensdag i går, og Anita og jeg har haft lidt travlt i løbet af ugen med at få alle detaljer på plads. Men det gik rigtigt godt. Vi startede med skriftlig eksamen på Solrød Bibliotek, derefter kørte vi til træningspladsen i Jersie, hvor 9 inviterede ekvipager agerede kursister for instruktørerne.

Vi havde allieret os med Amanda, som rettede multiple choice/afkrydsningsdelen af den skriftlige eksamen, så Anita og jeg kunne have fokus på resten af opgavesættene og sætte ord på vores samlede vurdering af de enkelte instruktører.

Det var en dejlig fornemmelse, at vi var helt enige om, at alle levede op til de fastsatte kriterier og dermed kunne få lov at kalde sig Eksamineret rallyinstruktør fra Sydkystens Hundeskole.

På fotoet ses de 9 glade instruktører og deres stolte undervisere.

I dag give turen til Ølstykke og rallyprøver i DKK Kreds 1. Jeg havde alle tre hunde med.

Resultatmålet var at opnå mindst en kvalifikation til DM, det lykkedes langt fra. Men der var alligevel en del at glæde sig over.

Megan gik virkeligt godt, hun var varmet ordentligt op og var frisk, men ikke for frisk. Vi havde en misforståelse ved keglen, fordi jeg absolut skulle gøre noget med højre hånd i stedet for at pege med venstre, som jeg plejer. Og skift side foran kunne vi ikke få til at fungere, så det blev en 13’er. Vi endte med 84 point, som jeg er meget tilfreds med. Det var kun en marginal fra 97 …

Max var ikke rigtigt med mig i dag, og jeg kunne mærke at jeg blev anspændt undervejs, hvilket bl.a. affødte en højre-kommando, som har var i fuld gang med at udføre, men jeg mente plads :-( Der var nogle ommere, og så en detalje med at jeg fik sprunget to skilte over; bagefter kan jeg sagtens forklare hvordan det skete, men jeg opdagede det overhovedet ikke, da vi gik banen.

 Da jeg havde fået pustet ud fik jeg lige nogle gode tilbagemeldinger fra Anita, og så er Max og jeg friske til træningen i morgen hos Johanna.

Lille Bjørn var oppe i ekspertklasse. Desværre kunne snur rundt ikke fungere på banen i dag, det kostede 13, og så var der en ommer og lidt småtteri, så vi endte med 82 point. Lille Bjørn var totalt på og en fornøjelse at gå med. Anita fik nemt talt mig fra at pensionere ham, når året er omme, som jeg ellers havde overvejet. For det er vist tydeligt at Lille Bjørn og jeg hygger os gevaldigt med de prøver. Ærespladsen er bare en drøm med ham, jeg står og nyder den, det har jeg aldrig gjort med de andre hunde.

Det var en dejlig afslappet prøve og jeg fik set en masse gode rallybaner.

Amanda og Osseau - superseje superstjerner

Dagens ubetingede højdepunkt var Amanda og Osseaus championbane. Det gik SÅ flot, og jeg kunne mærke bagefter, at jeg var næsten ligeså anspændt, som havde jeg selv gået banen.

Præmieoverrækkelsen var vildt spændende, Amanda og Johanna endte begge med 97 point og tiden blev afgørende for, at Amanda vandt klassen, fik sit første supercertifikat og en sikker DM-kvalifikation. Det var fantastisk skønt at opleve!!

En Blok, da jeg kom hjem

En lille ting, som jeg alligevel vil nævne, selv om jeg ikke normalt gider skrive om mine skavanker her. Jeg fik i februar konstateret grå stær på begge øjnene. Det er ganske normalt i min alder og i fredags blev de sidste aftaler indgået vedrørende undersøgelse og operationer. Det er dog lidt hunderelateret, da operationerne er lagt i forhold til hundeprøverne. Og så er det nok meget typisk, at jeg har glædet mig over, at jeg ikke er tilmeldt FS-prøver i den kommende tid, for træstubben må jeg bestemt ikke slæbe rundt på. Det er godt nok et luksusproblem overhovedet at tænke sådan.

Men i praksis bliver der noget at forholde sig til med hensyn til kørsel mv., afhængig af hvordan operationerne går. Det må jeg finde ud af i takt med at jeg kommer igennem forløbet.

Ingen kommentarer: