søndag den 3. april 2016

Følelser og bedømmelser – eller ”Meget fint! Dejligt program.”

Start af When I'm 64 fra 28. marts (foto: Grafiko.dk)

Lørdagen blev der afholdt dobbelt HTM-prøve i Hangar 17 i Feldballe. Jeg var taget over dagen før, overnattede på Hotel La Tour i Århus sammen med Conni og Louise, og det affødte hyggelige hundetur og kaffesladder med Conni fredag eftermiddag og en skøn middag på restaurant Pondus om aftenen med Louise. Vi sluttede med tre mennesker og seks hunde samt kaffe og chokolade på Connis værelse.

Lørdag lidt over halv otte var vi klar ved Hangar 17 og hjemturen påbegyndte vi lidt over 21, jeg var hjemme i Solrød 00:20 efter en dejlig dag sammen med en masse skønne hundefolk.

Max og jeg var oppe til i alt fire prøver.

Først FS1 (When I’m 64), så HTM2 (Walking the Dog) ved den første prøve, og derefter HTM2 og FS1 ved den anden prøve. Alt det udenoms var som det skulle være, hallen er fantastisk, så der var alle muligheder for at performe optimalt.

FS1. Max virkede lidt trykket fra starten, og der var en del tøven undervejs, men han var med, og vi gennemførte programmet, om end lidt haltende. Halen kørte så, der var intet galt.

HTM2. Grov førerfejl fra start. Jeg havde ændret placering af armene i starten med det resultat at bakningen mellem benene ikke fungerede. Jeg følte ikke rigtigt Max var med, og det gav meget flagrende vendinger og for stor afstand i flere positioner. Absolut ikke af vores bedste HTM’er :-(

Jeg benyttede noget af tiden, til vi skulle op igen, til at gå en tur til Feldballe i det skønne vejr, vi fik bl.a. en hyggelig hundesnak med en dame med en ældre Labrador. Damen var på kig efter en ny, mindre race og faldt ret meget for border terrieren!!!

Så var prøve 1 parkeret mentalt og vi var klar til næste prøve.

Under opvarmningen til HTM stak Max pludselig af, helt uventet og jeg blev ret forskrækket, men han kom hurtigt tilbage - Anita mente han måske kunne være blevet skræmt af en lyd inde fra rummet ved siden af opvarmningsområdet, hvor der var færdighedsprøver. Jeg fik i hvert fald pulsen gevaldig i vejret og var ekstra tændt, da vi kom på banen. Alt det, med at forsøge at ændre noget i forhold til mandagens prøve, blev droppet og vi gjorde som vi har gjort under træning. Og jeg følte at vi gik en rigtig god prøve. Det var dagens bedste følelse af de fire banegennemgange. Jeg tror faktisk den prøve følelsesmæssigt reddede dagen for mig.

Jeg havde den gode fornemmelse med til FS1, hvor starten gik meget mere flydende, og selvom Max ikke rigtigt fik lavet balje på træstubben, gik prøven fint - og træstubben blev anvendt.

Jeg synes helt klar eftermiddagens prøver gik bedst, med HTM-som vinderen.

Så til bedømmelserne. Først alle fakta.

Prøve 1 FS1, dommere Sonja Johannessen, Emmy Simonsen, Helle Larsen. 23,30 point, bestået, nr. 11 ud af 14

Udførelse:
7.5
7.0
8.1 Sød startposition. Pas på til allersidst hvor han er mellem dine ben og laver ”touch” på hånden, at det ikke kommer til at ligne at du stopper ham fysisk.

Sværhedsgrad/indhold:
7.9 Fin variation for klassen. Du arbejder meget på en linje – udnyt gerne ringen mere. Ville gerne se træstubben brugt lidt mere
7.1 Pas på mængden af heelwork i et freestyle program
7.8 fint for klassen

Musik og fortolkning:
8.2
8.1
8.2

Prøve 1 HTM2 dommere Emmy Simonsen, Inge-Dorte Graakjær, Sonja Johannessen. 22,80, ikke bestået, nr. 2 ud af 2.

Udførelse:
6.9 meget skarpe mellem ben positioner. Ellers noget løse positioner med varierende afstand til handler – prøv at give hunden bedre tid til at finde positionen inden du fortsætter efter et link
7.4 fine positioner + lidt ”løse” positioner. OK
7.4 Max er ikke helt på hele vejen igennem, hænger i nogle positioner. I starten er du god til at vente på ham i skiftene – så glemmer du det :-)

Sværhedsgrad/indhold:
8.0 fint for klassen
7.6 Fint med flere positioner vist, god udnyttelse af ringen
7.6

Musik og fortolkning:
8.0 fint
7.5 ok
8.0 God detalje med at holde dig for næsen :-)

Prøve 2 HTM2 dommere Elisabeth Lizza Fabricius, Helle Larsen, Jette Porter. 22,90, ikke bestået, nr. 2 ud af 2.

Udførelse:
7.5 Tak for lort :-) Pas på afstand – skal være ens i alle positioner. Vent på at din hund indtager positionen i stedet for at gå og lade den indhente dig.
6.7 Han har ikke samme afstand i sine positioner. Senere i programmet bliver hans plads tæt på benet. I front & foran positionen ”hænger” han lidt. Hans skulder ønskes ud for dit ”forreste ben”. Sidelæns ikke parallelt.
7.3 Uens/varierende afstande fra fører i nogle positioner. ”hænger” lidt indimellem, eller meget flotte positioner

Sværhedsgrad/indhold:
7.5 Prøv med færre skift, så positionerne bliver tydeligere at se.
8.0 fint for klassen
7.7 OK

Musik og fortolkning:
8.0 Arbejd med timingen i forhold til musikken. Fedt tema.
8.1
7.9

Prøve 2 FS1 dommere Sonja Johannessen, Emmy Simonsen, Jette Porter. 24,43, bestået, nr. 7 ud af 11.

Udførelse:
7.9 Max arbejder rigtigt fint, selvom han virker lidt træt (forståeligt!”).
8.1 Nydelig udførelse
8.5 Rigtig fint

Sværhedsgrad/indhold:
8.0 Fint sammensat program med god variation. Ønsker mig lidt bedre udnyttelse af træstubben
8.0 Fint for klassen. Vær obs på at dine ”følg target stick" og ”følg håndtarget” ligner heelwork, hvis ikke hunden udfører det præcist og dermed kan det virke som om der er for meget HW i FS program
7.6

Musik og fortolkning:
8.3 Rigtig sød slutposition :-)
8.1
8.8 Meget fint! Dejligt program.

Der er igen gode og konstruktive kommentarer, der er ingen jer er uenige i. Jeg er overrasket over at det andet HTM-program kun fik marginalt bedre bedømmelse end det første (og at jeg fik min laveste bedømmelse nogensinde 6.7), men der er ikke så meget at sige til det andet end at jeg skal (fortsætte) arbejde med skarpheden og præcisionen i positionerne.

Her er video af prøven.

Med hensyn til FS-programmet har jeg nogle ideer, jeg skal arbejde med for at anvende træstubben som centrum i nummeret. Jeg har bestemt fået blod på tanden, ikke mindst med den afsluttende bedømmelse, 8.8 er det højeste jeg har fået endnu.

Så summa summarum, jeg har en rigtig god følelse efter prøverne, uanset at pointene i det andet HTM-nummer ikke blev så høje. Jeg slutter med at citere Lizza (en af dommerne), som i dogdancing Facebook-gruppen til morgen har skrevet disse kloge ord:

"Tillykke til alle der stillede op i Rønde i går; uanset point og resultater, så er man allerede en vinder, det øjeblik man træder ind i ringen for øjnene af dommere og publikum, og fokuserer på samarbejdet med sin firbenede ven. Smil og logrende haler - koncentration og hengivenhed i blikket - det ultimative nærvær og fællesskab - det er ALTID værd at se på, uanset hvor meget af det, man havde planlagt, der rent faktisk lykkes, og hvilke tal der skribles på dommersedlen."

Ingen kommentarer: