tirsdag den 14. marts 2017

Førerfejl, rallystillinger og gode følelser

Stillingen i Årets Hund

Nose Work træning med førerfejl

Jeg havde et svagt øjeblik overvejet at melde afbud til aftenens træning på Johannas Nose Work hold med Max og åbne en flakse champagne i stedet. Men det gjorde jeg alligevel ikke …

I første del skulle vi søge i et større afmærket område, hvor der var et ukendt antal kilder. Vi var tre i gruppen, som startede med at søge efter en kilde hver og så ud, men hurtigt var vi alle i gang. Jeg mener Max fandt 5 ud af 6, plus et par fejlmarkeringer fra mig. Max arbejdede virkelig intensivt med næsen, men som Charlotte sagde på et tidspunkt, kunne han godt ligne en hund, der gik spor indimellem. Men han går fint, han laver gode markeringer, han skal bare have en fører, der kan hjælpe ham med at være lidt mere systematisk i sit søg.

Det var tydeligt i anden del, hvor Johanna kommenterede alle søg. Først et langs den ene halside, hvor Max flagrede en del; da jeg begyndte at gå baglæns søgte han perfekt op ad væggen. Han kom forbi kilden et par gange, men endte med en ret fornuftig frys på den høje kilde (ja, det har vi ikke trænet). Jeg blev lige introduceret til at holde lille hund, så den kan søge højt.

Så et søg på 9 metalholdere (rallyskilteholdere), jeg ville gå dem som et S, Max var tydeligt interesseret i den første, jeg fortsatte og afbrød efter 6 ud af 9 for at gå tilbage til den første – tydelig markering. Derefter de sidste 3 (ingen markering). Så 8 stole, hvor jeg lavede to markeringer (forkerte) og til sidst direkte forespurgt sagde, at der ikke var nogen kilde. Korrekt. De to markeringer kom forbi jeg stoppede op, og der så blev tilbudt markering – førerfejl.

Det samme gjaldt metalholdersøget, hvis hunden skal arbejde systematisk, skal den ikke vende tilbage til noget, som er tjekket …

Så masser at arbejde videre med!

Rallystillinger

I dag har jeg fået opdateret listerne med stillingerne til henholdsvis DM og Årets Hund i DKK efter weekendens prøver. Det skal virkeligt høje point til for at komme til DM. I begynderklasse skal man have 100 for at være sikker. Det samme gælder nok øvet, der er pt. 10 med 100 point og 8 med 99 point. I Ekspert skal man bruge 99 (98 rækker pt. til en 13. plads) og endelig championklasse, hvor jeg tror man skal op på 98, 97 rækker pt. til en 11. plads. Det er virkelig en præstation bare at kvalificere sig.

I championklasse ser stillingen således ud:


Lille Bjørn er ny på listen, Max er lige med, men 96 point er i underkanten og Megans 93 point rækker definitivt ikke.

Stillingen til Årets Hund i championklasse ser ud som vist foroven. Det ser da meget godt ud :-) Max nr. 3 og Lille Bjørn nr. 7 pt. Men der bliver også her kamp om pladserne, og vi glæder os til at være en del af kampen!

Gode følelser

Det skete på turen til arbejde i morges. Det sker indimellem, uden at jeg kan kontrollere det. Jeg mærker den boblende glæde over weekenden. Anja vil spørge, hvor følelserne sidder henne, og jeg vil svare, at jeg ikke er sikker, men det er noget med hjertet, hjernen, maven – de fylder meget, de er dejlige ud over enhver beskrivelse, og det er de følelser, jeg skal have med til hver prøve.

Det var de følelser der gjorde, at jeg drømte om champagne i stedet for træning. Men naturligvis skal træningen passes, og jeg skal nok finde en undskyldning for at åbne en flaske champagne inden længe.

Jeg har også fået nogle dejlige hilsner i anledningen af weekendens prøver, og hver eneste en bidrager til de gode følelser.

Ingen kommentarer: