tirsdag den 21. marts 2017

Kort og godt


I går var dagens minde på Facebook et blogindlæg fra for to år siden Vigtige ting i livet, på det der ville have været Emmys 20 års fødselsdag. I indlægget er nævnt en golden ven, som Max leger med. Vi har ikke set den længe og forklaringen kom i går, fordi en, der læste mit blogindlæg, vidste, at den var død for 1½ år siden. En dejlig hund, en ulykke, og ved et tilfælde hørte jeg det så længe efter.

I går aftes fik jeg redigeret Que reste-t-il de nos amours til den 2:37 minutter udgave, jeg skal bruge 1. april. Det er en rigtig god udgave at debutere med. Jeg hørte den et par gange, jeg har styr på positioner og retninger. Jeg skrev forleden Erfaring er godt  om at jeg trods alt følte mig lidt erfaren indenfor HTM, og derfor havde en mere afslappet tilgang til prøverne 1. april. Sandie skrev som kommentar ”… du har da monster meget erfaring indenfor konkurrencer som du kan bruge til alt.”, og sådan kan det også siges :-) Max og jeg har da været til 9 officielle rallyprøver siden sidste HTM-prøve, så vi skal nok være helt klar 1. april.

Morgenturen i dag var fantastisk – det bliver ikke meget bedre end at gå med hundene på en mennesketom strand, se solen stå op og bare tænke gode tanker.


Arbejdet bøde på nogle konstruktive møder og en brandalarm … Vi kiggede lidt vantro på hinanden, da alarmen gik, men fandt ud af, at det lød som alvor, så computeren under armen og på vej ud, indtil jeg fandt ud af, at overtøj, tegnebog og bilnøgler også var værd at tage med.

Heldigvis blev alarmen afblæst efter kort tid.

Sidst på eftermiddagen skulle jeg bruge noget fraskær (kalvemørbrad) fra weekenden, og det blev til 20 minutters fokuseret træning med hundene.

Max og jeg prøvede HTM-nummeret og det virker rigtigt godt. Jeg har helt styr på positioner og retninger, så jeg kan støtte ham ordentligt, og jeg havde også overskud til nogle gode overgange – det er tricks vi kan, jeg skal bare huske timingen af kommandoerne. Det blev faktisk ret godt.

Musikken fortsatte lige over i When I’m 64, og så tog vi da også FS-nummeret med min nye koreografi, rigtigt godt. Derefter lidt tricks og leg og udskiftning til Megan, som fik 5 minutter med sideskift, bakning, snur rundt.

Til sidst Lille Bjørn med dobbeltspring (to træstykker fra en blomsterkasse) ro, noget bakning på højre side og bakke væk fra, og endelig lidt sideskift. Han var bare total stjerne. Alt det ”svære” bliver leget ind, og han er totalt på, (også) når vi arbejder på den måde.

Endelig lidt leg med alle hundene. Perfekt træning, kort, effektiv og masser af succes.

I morgen skal Max til Nose Work, på torsdag skal Megan til Nose Work og lørdag morgen har jeg booket hallen i Ringsted 8-9, så jeg kan få testet HTM- og FS-programmerne på ordentlig underlag.

Jeg kan mærke, at træningsdoseringen er lige som den skal være, og jeg tør næsten skrive det offentligt: Jeg glæder mig som til juleaften til prøverne den 1. april. Jeg føler mig i den mentale tilstand, som jeg skal være i, for at kunne være den allerbedste fører for Max, og vi får en skøn drengetur til Hangar 17.

Ingen kommentarer: