søndag den 21. januar 2018

Rallynørderi og svensker hygge

 
Lørdagen stod i rallyens tegn, da det årlige DKK rallydommermøde blev afholdt på Fjeldsted Skov Kro. Om formiddagen gennemgik vi vigtige begivenheder i 2017, bl.a. regelændringerne pr. 1. maj, DM, Årets Hund og dommersituationen. Der er ikke sket så meget, synes jeg, men hvert eneste år undervurderer jeg, hvor gode diskussioner vi kan få, og hvor vigtigt det er at få områder belyst ret detaljeret, så de tre timer, der var sat af, blev også brugt, og brugt godt!

Et vigtigt emne i forhold til fremtiden var et igangværende nordisk samarbejde, med henblik på at kunne afholde officielle landskampe i rally på grundlag af det fællesnordisk regelsæt. Et andet vigtigt emne etableringen af et Skilteudvalg, der skal komme med forslag til nye skilte.

I oktober 2017 blev 6 DcH-dommere autoriseret til at dømme rally i DKK, de fik naturligvis en særlig velkomst, herunder udleveret deres dommerkort.

Om eftermiddagen havde vi traditionen tro fællesmøde med DcH-dommerne. Vi havde aftalt at bruge de tre timer til at gennemgå regler og skilte med henblik på at blive endnu skarpere på kriterierne for fratræk i de forskellige øvelser. En meget livlig og spændende diskussion, ingen tvivl om at alle dommerne er vildt engagerede i rally.

Jeg glemte at nævne, at jeg under DKK-mødet traditionen tro havde et punkt med detaljer om prøverne det foregående år. I år blev den en online demo af, hvordan et regneark med alle registrerede resultater fra 2017 kan anvendes til diverse statistikker ved brug af en Pivot-tabel.

Under gennemgangen kom der et rigtigt godt spørgsmål om udviklingen inden for rally de senere år. Jeg lovede på stedet, at gøre noget for at belyse denne udvikling, og Lonni sørgede med det samme for datagrundlaget.

Så jeg har nu en samlet oversigt over alle rallyprøverne 2012-2017 med i alt 18.711 resultater. Det kribler for at analysere de data, og det skal der nok komme en mere formel analyse ud af. Hvordan har udviklingen været i perioden generelt og inden for klasserne. Fordelingen på racer og førere, og andet som dukker op, eller der viser sig interesse for.

Her har jeg bare vist to ikke helt tilfældige oversigter, fordi jeg af ren nysgerrighed ville se, hvordan jeg selv var :-)

Hvilke hunde har været til flest prøver i perioden, og hvilke førere, har været til flest prøver i perioden. Ja, jeg er den fører der har været til flest prøver i perioden. Det afspejler sig også i hundestatistikken, hvor Max er nr. 2, Megan nr. 7 og Lille Bjørn nr. 14.

Top 10 førere i perioden 2012-2017:

1 Paul Lysholdt
262
2 Ditte Maria Wolsted
220
3 Conni Hansen
171
4 Amanda Jakobsson
159
5 Gitte Freytag
155
6 Annette B. Olesen
146
7 Mari Lindström
138
8 Stine Smith
135
9 Tina Kjeldbjerg
128
10 Susanne Ekelund
123

 Top 15 hunde i perioden 2012-2017:
 
1
Elverlamshuset's Osseau Amanda Jakobsson, Anita Jakobsson
113
2
Borderhouse Terranova Paul Lysholdt
110
3
Ellebækgårdens Annesine Susanne Ekelund
99
4
Border Top's Nanna Annette B. Olesen, Kimmie Wolsted
98
5
Gawain's Future Dream Christina Ulrich Pedersen, Sebastian Holmbo-Pedersen
94
6
Zidi Stine Smith
87
7
Happy Lean's Brown Sugar Paul Lysholdt
87
8
Ahl's Paya Papaya Gitte Freytag
81
9
Lassies American Cassiopeia Conni Hansen
74
10
Lacewood The Star Trooper Gitte Fischer, Johanna Allanach, Kamilla Syberg
71
11
Dolce Bianca's Carolina By Bi'me Majbrit Bengtson
69
12
Ishundur's Tyra Annie Larsen
68
13
Evallens Chocolate Pudding Mari Lindström
67
14
Wessex Paddington Paul Lysholdt
65
15
Dumle Amanda Jakobsson
63

I dag gik turen til Oxie til en hyggelig frokost med svenskerne. Kirsten og jeg fik den allerhyggeligste betjening af Frasse og Leo inden frokosten inde på deres værelse. Leo og jeg bagte en kage med deres udstyr, og smagte den til med sukker og mel, og vi spiste den med stor fornøjelse. På Frasses opfordring opførte vi også en del fine udgaver af Bjældeklang med Frasse på tamburin, Leo på fløjte, Kirsten med rangler og jeg på keyboard. Det var intet mindre end fantastisk!

Det er skønt at være farfar 😉

Ingen kommentarer: