søndag den 22. august 2021

Skønne rallydage

Top-3 ved "min" svenske prøve

Jeg har haft den mest fantastiske weekend, som er gået totalt i rally 😉

I går havde Sydkystens Hundeskole arrangeret en lille rallyprøve ved DKK, med 5 champions og 14 begyndere.

Jeg var dommer, prøveleder og sekretær i bedste Corona-stil, og det blev en superhyggelig prøve.

Top-3 i championklasse: Liv, Tina, Lonni

En superskarp championklasse, hvor jeg specielt hæftede mig ved Liv og Mango, de gik en drøm af en bane, og endte med ærgerlige 96 point, samt Lonni og Morgan, som også gik en drøm af en bane, hvor Morgan gik til 99, og Lonni til 89 😊

I begynderklasse var der også en masse flot førerarbejde, og en top-3 med 100, 100 og 99 er altså ikke at kimse ad.

Glimrende burger med tilbehør

Midt på eftermiddagen gik turen til Upplands Väsby. Jeg var inviteret til at dømme en af de to svenske udtagelsesprøver til rallylandsholdet til NM 2021. Jeg tjekkede ind på Scandic tidligt lørdag aften og da deres restaurant ikke havde åbent bookede de bord for mig på Texas Longhorn, 15 minutters gang fra hotellet. Jeg fik en lækker burger og et glas Malbec, inden jeg gik tidligt i seng.

Flot morgenbuffet

En lækker morgenbuffet, inden Bea (som skulle dømme den anden prøve) og jeg blev afhentet og kørt til Väsby Brukshundklubb, som arrangerede udtagelsesprøverne.

Skønt vejr og perfekt rammer

Jeg skal huske at nævne, at det var det skønneste sommervejr 😉 Jeg havde garderet med regntøj, fleecetrøje, skiftesko, men fik ikke brug for nogen af delene … jeg havde dog ikke shorts med, og det kunne jeg godt have brugt!

Halvdelen af de 22 ekvipager skulle starte hos Bea, de anden halvdel hos mig i første runde, og derefter byttede de.

En ikke helt nemt nordisk bane

Jeg havde lavet en ganske svær bane med udelukkende skilte fra kategori 3 og 4, og der var kun en ekvipage der ikke fik mindst en 10’er. På Beas bane var der 2, der ikke fik en 10’er. Det var kun en bekræftelse af, at nordisk klasse ikke er helt nem.

På fotoet for oven ses top-3 fra min prøve: Maja Holmström med Penny, Barbet, Annika Malmros Borell med Ninja, labrador og Monica Svensson med Skoj, Pudel mellem, de kom alle tre på landsholdet.

Landsholdet består af 5 deltagere og 2 reserver og ud over de nævnte racer består landsholdet af en Border Collie og en dværgschnauzer og de to reserver er en Pumi og en Toller. Det er fedt med 7 forskellige racer.

Jeg mødte Åsa og Irma ved arrangementet, vi har været på mail et stykke tid. De er ansvarlige for NM 2021, og jeg bistår så godt jeg kan med erfaringer og læring.

Efter præmieoverrækkelsen var vi omkring Spiltan, en kandidat til vært for fællesmiddagen ved NM 2021 og videre til Stockholms Hundsportcentrum, hvor NM skal afholdes.

En af hallerne (Fähunden)

Det bliver fantastiske rammer! En hal på 40 m x 40 m med perfekt underlag og alle faciliteter vi kan drømme om, og 6 minutter fra hotellet.

Jeg fik afklaret diverse spørgsmål, som det danske landshold havde ønsket svar på, inden turen gik til Arlanda og hjem.

Onsdag i Jersie

Torsdag i Jersie

Fredag ved Målstedet i Vore Frue

PS: Onsdag, torsdag og fredag har jeg trænet med Max og Otto, helt i overensstemmelse med min plan for træning frem til prøven på lørdag. Der er også program klar for næste uge, så vi er fornuftigt forberedt til den første officielle prøve siden 31. juli.

Ingen kommentarer: