søndag den 3. juli 2022

En skøn prøve med Max … og en nedsmeltning

Banegennemgang ekspertklasse hos Stine, dagens første

I dag var jeg prøveleder på anden dag af DKK’s dobbelte rallyprøve med kvalifikation til Årets Hund 2022, hvor Stine dømte ekspert, champion og senior til den ene prøve, Annette til den anden. Egentlig er der ikke meget at skrive om, men om ikke andet så for min mentale hygiejnes skyld er jeg nødt til at fortælle om de to prøver med Max. 

Den første hos Annette gik rigtigt godt. En perfekt start og god kontakt hele vejen, der er Max og mig når vi er bedst. Jeg var ikke i nærheden af at opdage at han satte sig i sidste moment i firkanten, og vi havde en ommer på en dobbeltsynkron … årsag: d’Artagnans død, midt i øvelsen tænkte jeg to eller tre skridt, det er dumt at gøre midt i øvelsen.

Den anden hos Stine er blevet dissekeret i alle ender. Jeg skulle slet ikke være gået på banen. Mit venstre ben begyndte at snurre nogle minutter inden vi skulle på, og jeg følte mig bestemt ikke på toppen i øvrigt. Hvorfor gik jeg på banen?

Vi gik i gang, og allerede mellem øvelse 1 og 2 var det tydeligt, at Max ikke var på – og Paul, du har skrevet en million gange i denne blog, at det er fordi DU, hans fører, ikke er som du skal være. Der var flere OPLAGTE muligheder til at stoppe undervejs, trække legetøjet, gøre et eller andet for det blev en god oplevelse for Max. Det gjorde jeg bare ikke.

Jeg løb væk fra banen efter banen, legede med Max, og på vej op til DKK’s kantine fik jeg råbt til Liv, at jeg var et kæmpefjols. Jeg drak to liter koldt vand, satte mig og prøvede at slappe helt af. Der gik en evighed, sikkert ikke meget mere end 10 minutter, før jeg var nogenlunde ok, og endnu længere før jeg gik ned.

Efter at det hele var afsluttet var Stine og jeg de sidste tilbage, og hun fortalte at hun havde undret sig over, at jeg ikke stoppede banegennemgangen, når det for hende var så tydeligt, at noget var helt galt …

Max har naturligvis tilgivet mig for længst, det varer en del længere før jeg tilgiver mig selv, at jeg ikke var en bedre fører for ham i dag.

Ingen kommentarer: