fredag den 29. juli 2022

Rallytræning og træningsmål

 
Nordisk træning torsdag eftermiddag

Vi er ikke helt nået til at holde ferie endnu. Vi havde den traditionelle ferie på Bornholm med svenskerne sidst i juni, men ellers er det kun blevet til en enkelt feriedag, sjovt nok i forbindelse med at jeg skulle dømme rally i fredags😊 Jeg har haft fornøjelsen at dømme rally torsdag-søndag, fedt og også lidt hårdt!

I denne uge er der kommet på fokus på træning af egne hunde igen.

Max hos Johanna

Tirsdag var der sommertræning hos Johanna. Jeg byttede om på hundene, så Max var på det tidlige hold, Otto på det sene.

Max gik en lang lidt kringlet bane tæt på perfekt, der var 2-3 småfejl, som jeg kunne tage på mig. Hans fokus var uovertruffet.

 
Otto hos Johanna

Otto var superfrisk og hans fører var ikke helt med 😉 Johannas feedback var naturligvis lige i øjet: hellere en hund med højt energiniveau, end en hund, som skal paces op! Otto gik eminent, han var bare eksplosiv.

Otto på en af dagens svenske baner

Onsdag formiddag trænede Otto og jeg med Girah og Anita i Ringsted. Vi har en aftale om at køre til Sverige sidst i august til en dobbeltprøve i Nybörjerklass. Jeg er ærgerlig over at jeg ikke fik filmet Girahs anden bane, han gik som en drøm og jeg ville intet have trukket. Jeg fik godt input til den videre træning med Otto.

Fristende 8-tal med seriøse forstyrrelser

I går dukkede der en mulighed op for at være testekvipage på Sirius rally øvet, jeg foreslog Max og mig, og vi fik pladsen, og inden middag var den ged barberet. Fed feedback fra Helle Gadeberg, som også skrev: ”Og sørg nu for at få kameraholdet inviteret på en god frokost.”, den invitation tog Kirsten straks imod 😉

Banegennemgang nordisk bane

Torsdag eftermiddag havde jeg arrangeret nordisk træning ved DKK. Helle Gadeberg udsender en månedens nordiske bane, denne gang en fed bane designet af Liv, og landsholdsdeltagerne opfordres til at få en banegennemgang filmet og Helle giver feedback som dommer. Der er var tre andre ekvipager med fire hunde, som havde tilmeldt sig, og det blev et par spændende timer.

Den sidste banegennemgang vil jeg godt stå ved, og den er lagt op til bedømmelse. Men det der førte op til den, var ikke godt. Jeg var ikke en særlig god fører, og for at gøre en lang historie kort: hele forløbet blev endevendt med Liv i går aftes, og jeg lovede at sende nogle skarpe kriterier for fredagens træning ved DKK. Jeg forventer/kræver for meget og det er ikke fair overfor Max (og heller ikke overfor mig selv).

Max på den anden træningsbane i dag

Efter en god times cykeltur, hvor hjernen fik lov at køre friløb, skrev jeg dette midt på dagen i dag: ”Målet i dag er at komme hjem med to fede oplevelser hvor jeg har haft ét fokus: at jeg kan se på Max' øjne at vi er sammen. Hvis kontakten smutter, så er mit fokus at gøre det nødvendige for at få den tilbage straks. Hvis vi er i boble, vil jeg blive i den hele vejen og ud af banen. Hvis det halter lidt og jeg får kontakt igen så kommer legetøjet frem. Jeg kan ikke nu sige at jeg gør det ved første prøve, det kommer an på hvordan det føles lige før indgang og selve indgang.” 

Det levede jeg op til, og jeg var meget tilfreds med min indsats. Mit fokus ved starten på bane to var så meget på Max, og jeg så meget i nordisk mode, at jeg ikke fik givet starttegn = tyvstart ;-)

Til aften skal jeg formulere mål for træningen i morgen i Vor Frue, hvor både Otto og Max er tilmeldt.

Ingen kommentarer: