lørdag den 11. februar 2012

Hundelørdag

Det har virkelig været en lørdag i hundenes tegn.
Morgenen startede med at Lille Bjørn og jeg tog til hallen for at træne med Anita & Osseau. En times effektiv træning i en MEGET hold hal. Det gik rigtigt godt. Inden Anita kom, havde jeg fået trænet fremsending fra 20 meter – Lille Bjørn standsede et par gange for at snuse undervejs, men var klar over at det var galt og kom tilbage til mig, og så endte vi med to rigtigt flotte fremsendinger med afdækning. Lidt stillingsskift, springapport og indkald med stop blev det til udenfor, samt lidt fri ved fod.
Da Anita kom startede vi med fællesdæk. Lille Bjørn blev liggende først 1 minut så 1½ minut mens jeg var i skjul, og det var godt at opleve at han under trygge rammer er helt rolig i denne øvelse.
Jeg blev dirigeret og klikket af Anita i fri ved fod; de fleste skæve pladser forsvinder, når jeg bare ser fremad, og det føles RIGTIGT godt. Så nogle stillingsskift, hvor mit fokus er dels at han tager første kommando, dels at han fastholder positionen, med forbehold for stå-sit og stå-dæk, hvor jeg tolererer lidt rykning – det gik nogenlunde. Og så en dirigeret apport; den var lidt sjov, mens Anita lagde apporterne løb Lille Bjørn pludselig frem og stillede sig ved keglen – det har vi absolut ikke trænet, så hvis vi ikke lige havde været midt i en øvelse, kunne jeg have udnyttet det :-) Men vi startede om, han stillede sig flot ved keglen, og da jeg gav apport-kommandoen gik han rundt om keglen, tænkte lidt, og løb så mod den rigtige apport. Vild jubel, han apporterede og blev belønnet for at komme stormende mod mig med apporten. Perfekt sted at stoppe træningen.
Derefter satte Anita og jeg (MED hunde) os ind i den varme stue og planlagde de rallyhold, vi skal gennemføre til marts 2012. Vi har samme tilgang til træningen, og er meget enige om, hvordan forløbet skal være; jeg glæder mig rigtigt meget til at køre de hold sammen med Anita.
Vi fik også lige klaret planlægningen af Nørdklubbens rallyprøver i morgen. 10 hunde (1 øvet, 4 ekspert, 5 champions) skal igennem to baner hver, og det er med Anita som dommer, videooptagelse og hele svineriet. Det bliver hyggeligt og meget lærerigt.
Apropos Nørdklub er der sket lidt i medlemskredsen. Nørdklubben kører på helt idealistisk basis, og er baseret på at ”nogen” arrangerer nogen generalprøver i LP-/rally for ”alle”, og at alle yder deres bidrag. Desværre havde det udviklet, sig så flere ikke engang svarede på invitationer til nørdarrangementer, og det er jo fundamentalt imod Nørdklubbens ånd :-) Så der er i god ro og orden sket en opdatering af medlemsskaren.
Jeg havde været til træning med Lille Bjørn og jeg skulle til træning med Megan, så eftermiddagsturen gik jeg kun med Max, som jeg ellers aldrig går tur med alene. Det var virkelig hyggeligt, og meget afslappende – for os begge to.
Hjemme igen skulle jeg planlægge sidste træningsrunde for mit rallybegynderhold i morgen tidlig. Det er virkelig et drømmehold – som har rykket rigtigt meget på kun fire træningsrunder - og heldigvis er de fleste af deltagerne også tilmeldt kommende hold, for der er virkeligt potentiale i dem!
Så skulle jeg også lige planlægge de tre LP-hold, som jeg skal starte på mandag. Jeg er nødt til at tage på en forretningsrejse til Stockholm mandag morgen, men med noget skarp planlægning lander jeg i Kastrup 14:55, og så passer det med at jeg kan være klar og frisk i Greve kl. 17:10 :-)
Endelig skulle jeg bestille en stillingsskift trekant-til Sydkystens Hundeskole. Den trekant vi havde i hallen er sporløst forsvundet (= stjålet), og min frit lejde-aktion har ikke givet noget resultat. Det er lidt kedeligt at tænke på at en af dem, der har brugt hallen, er sunket så lavt som at stjæle noget udstyr – det koster os 500 kr., og er rigtigt ØV.
Så gik turen til hallen igen, hvor Lisa, Sus, Charlotte og jeg skulle træne rally. Som sædvanligt en 21 skiltes bane med ”alt det svære” og så kørte vi bare løs. Sus gav mig noget rigtig god feedback, og jeg begyndte at klikke Megan for at holde kontakten i starten af banen, og begyndte at tale til hende à la Lille Bjørn – og sjovt nok virkede det; så hun begyndte at gå bedre og bedre. Genialt med en nørdprøve i morgen, hvor jeg straks kan prøve det af i praksis.
Inden vi forlod hallen gjorde jeg banen til morgenens rallyhold klar, og Lisa har testet og godkendt den :-)
Mens jeg skriver dette nyder jeg et glas Barolo, Cantine Veglio 2007, det var en gave Kirsten og jeg fik af nogle hundevenner 22. juli sidste år. Jeg er lidt af en vinnørd (også) og jeg synes det er hyggeligt at få et glas vin med en historie – fx hvem man har fået den af.
Desværre er de pågældende ikke vores venner længere. Nogle af mine RIGTIGE hundevenner vil kritisere mig for ordet ”desværre”; ”Paul du er for blød, du tror for godt om mennesker …” og ja, de har ret. Jeg er på nogle punkter meget naiv og tror alt for godt om andre mennesker, og det giver nogle voldsomme bagslag ind imellem. Men Baroloen er ikke værst, og jeg kan mindes et mistet venskab uden den store vemod.

Ingen kommentarer: