fredag den 3. februar 2012

Op og ned

En travl arbejdsuge og tilsvarende mindre hundetræning.
Torsdag trænede jeg lidt med Megan i haven, hun er altid skøn at træne med, jeg tror vi forstår hinanden efterhånden. Hun laller lidt rundt indimellem, det gør jeg også, og så arbejder vi fokuseret når der er brug for det. Og når vi begge koncentrerer os bliver det virkelig godt!
Så trænede jeg lidt med Max, fri ved fod, stillingsskift og stå og det gik ualmindeligt godt. Kort pas og masser af energi.
Om aftenen var jeg med Max og Lille Bjørn på to af Johannas hold. Det blev en virkelig tankevækkende aften. Rationelt kan jeg godt se, som Johanna også minder mig om, at Max ikke engang er 8 måneder, men alligevel bliver jeg forbløffet over den manglende koncentration indimellem. Og hvor godt og koncentreret han OGSÅ kan arbejde – og igen kommer jeg til at tænke på Bob Bailey: who trained that chicken?
Sjovt nok (??) er de mest positive kommentarer i træningsloggen møntet på nogle tricks – pole, slalom mv., så måske skal jeg bare være endnu mere varieret i træningen.
Vi fik nogle hjemmeopgaver vedr. apportering og næseprøve, så det skal vi bestemt have fokus på.
Jeg syntes Max havde været tung at arbejde med, og så kom Lille Bjørn på og det var op ad bakke …
Det gode var allerførste øvelse, en superflot fællessit. Derefter var det en hård kamp for at få ham til at arbejde, for underlaget (løbske tæver?) var AFSINDIGT spændende. Sat lidt på spidsen kæmpede jeg mellem følelser à la shoot the dog, køre hjem, eller – som jeg siger til mine kursister, sænke kriterierne og få det bedst mulige ud af det på dagen. Det endte med det sidste …
I dag havde jeg så været heldig med at kunne hente bil fra værksted i frokostpausen og dermed nå hjem og hente Megan og Lille Bjørn, og mødes med Lisa, Charlotte og Birgitte til championtræning i hallen.
Underlaget var det samme, men jeg var forberedt! Bortset fra at jeg havde glemt godbidder, men Charlottes pølsesnutter var en rigtig god erstatning :-)
Vi stillede en 21-skiltes championbane op, og det er det ikke det rene pjat. Masser af stationære øvelser, flest fra ekspert og champion, alle sideskift, og det meste af banen på højre side. Ingen nemme skilte her :-)
Jeg gik banen med Megan to gange, og læringen var enkel: det er godt med opvarmning (bane 2 var meget bedre), jeg skal stadig passe på at lave mine signaler stille og roligt, og så fik jeg nogle specielle råd til at få Megan til at stå ved keglen (tak Lisa!).
Lille Bjørn startede med lidt snus og lidt grøf, men da vi gik i gang (far bestemte!) var han på, og gik ualmindeligt nydeligt, selvom det var samme underlagt han slog fra på i går. Måske førerarbejdet alligevel betyder noget …
I weekenden starten prøvesæsonen. Efter Think-Plan-Do til formiddag står den på Spaniel Klubbens rallyprøver i hallen fra kl. 16.30, og Lille Bjørn og Megan får deres sæsondebut på hjemmebane. Søndag morgen har jeg rallybegynderhold, og flere af deltagerne er med i begynderklasse i morgen, så jeg håber der bliver masser at fejre!
Og så har jeg fået en meget dejlig mail fra Niina Svartberg; i forbindelse med kurset 11.-12. oktober kommer hun så tidligt onsdag, at der OGSÅ kan blive et foredrag om "Belöningsträning för konkurrensringen?" den 10. oktober om aftenen. Du kan roligt sætte kryds i kalenderen.

Ingen kommentarer: