søndag den 11. oktober 2015

Samsø går i Hundene


Max ved Sælvig Strand

Igen i år havde jeg den store fornøjelse at være en del af Samsø går i hundene. Samsø Hundesport med Tove, Inge og Rikke som drivkræfterne står bag dette store arrangement med dobbelte rallyprøver, demo af schweisshundearbejde, opvisning i HTM og FS, uofficielle Færdighedsprøver, et meget flot lotteri samt den meget prestigefyldte kåring af Samsøs sødeste hund.

Inden jeg kørte til arrangementet havde jeg lovet Max at han kunne løbe løs, og det gjorde vi første ved Sælvig Strand derefter ved Ballen, hvor han fik leget med havanneseren Ludvig, hvis fører er søster til Inge, som er med til at arrangere Samsø går i Hundene – ja verden er lille.

Prøverne startede kl. 11, for at deltagere fra både Jylland og Sjælland kunne komme over samme morgen. Og der kom deltagere fra nær og fjerne bl.a. Ingrid, Eva og Monica fra Sverige med i alt 6 hunde. Det viste sig at de havde læst Samsø som Sorø ved tilmeldingen (!), men de fik en dag ud af det og bestod alle de 12 gange de var oppe.

Championbanen er klar

Jeg dømte den ene af rallyprøverne og oplevede en masse rigtigt flot hundearbejde. Hvis jeg skulle nævne en ekvipage, som jeg virkelig var imponeret af så bliver det Gunilla og Lara, som gik to superflotte øvede baner og fik 99 og 96 point.

Kun nogle få IB’er, et supercertifikat, nogle 100’ere i begynderklasse. Det var bare hyggeligt at være dommer!

Conni og jeg havde lovet at stille op i HTM-opvisningen, vi havde start nr. 3 og 4, de to før os og de to efter os var såmænd bare Johanna og Anja, en nordisk mester og en verdensmester, så der passede vi jo meget godt ind :-)

Max i HTM-demo (foto: Tove Skrædder)

Jeg udnyttede muligheden for at lave et for sjov program, jeg havde godbidder med, og improviserede meget, hvilket var nemt, fordi Max var totalt fokuseret. Jeg fik nogle lækre tilbagemeldinger om Max’ åbenlyse glæde ved at gå programmet, dejligt!

En meget værdsat lotterigevinst

Jeg deltog også i lotteriet og var heldig at vinde på 4 ud af 10 lodder bl.a. disse lokale grøntsager, som vi glæder os til at nyde de næste par dage. Dommergaven var også en samling meget anvendelige lokale produkter (olier og marmelader), det er dejligt når arrangørerne kender ens smag :-)

På turen hjem klarede Conni og jeg er del af hundeverdenssituationen over en kop kaffe og en basse.

Hjemme i Solrød blev jeg lige forkælet med mørbradbøffer og vin.

Det var vel nok en dejlig dag!

Ingen kommentarer: