torsdag den 1. oktober 2015

Tricks, dans og motivation


 
Til aftenens træning i Ringsted havde jeg Max med til to timers træning sammen med Anita & Osseau og Conni & Peia og Malou.

Det er garvede nørder der træner, så vi er ret meget på bølgelængde og kan give meget direkte tilbagemeldinger. Det var ret underholdende med to rallydommere, der dømte den tredje i færdighedsprøver og den udførende der ofte blandede sig :-)

Mit fokus var tricks (til titelprøven), positioner (til HTM1) og ikke mindst motivation (generelt). Belønning i begrænset omfang godbidder på stedet, primært som ekstern belønning.

Jeg synes der er rigtigt meget til Titelprøven der fungerer godt, og der er nogle ting, der halter. Så jeg kastede mig ud i en Titelprøve med Anita og Conni som skrappe dommere

Vi havde en lækker kæde med 4 øvelser, hvor jeg lærte at fremsending til felt efterfulgt af sende omkring rekvisit, skal udføres, så Max ikke kan se feltet når han sendes omkring rekvisitten, ellers var han superskarp.

Jeg fik også input til HTM1-nummeret, hvor jeg gerne vil have en mindre LP-agtig start på nummeret. Jeg har nu ændret de først 7-8 sekunder og stykket mellem 40-50 sekunder, så det er nogle andre positioner, større sværhedsgrad, men jeg har gjort det fordi jeg tror, det vil medvirke at skærpe mig og dermed fastholde Max’ fokus.

 Anita mindede mig om at have plan B klar til prøven, så det overvejer jeg lige, altså ikke om jeg skal have, for det skal jeg, med hvad planen er.

Efter nøje eftertanke gik jeg et fuldt HTM-nummer til allersidst, dvs. da Max tydeligvis ikke var på opgraderede jeg til en frisk rotte som belønning og pludselig blev stemningen en helt anden. Hold da op en energi Max havde tilbage og de flotteste positioner! Vi fik aldrig aflsluttet nummeret, men det betød heller ikke noget.

Motivation er (næsten) alt!

PM og katalog for weekendens prøver er modtaget. Lille Bjørn skal op i LP3 i Collie Klubben lørdag, hvor i alt 8 er tilmeldt klassen. Søndag skal Megan op i championklasse i Ølstykke (12 deltagere) og Lille Bjørn i LP3 (19 deltagere), endnu en weekend i hundenes tegn.

Ingen kommentarer: