mandag den 12. oktober 2015

At holde fokus

Rallytræning uden rallyskilte

Dagens rallytræning hos Johanna havde temaet: hukommelsestræning.

Først dagens challenge, som var hund rundt om fører, spring og 3 skridt bakke med bind for øjnene (af føreren).

Så en øvelse, hvor vi hver havde fået en farve og stod foran 4 kegler. Vi blev på skift – i vilkårlig rækkefølge – kaldt op med farve, en øvelse hvor keglerne indgik og en anden øvelse. Fx blå (mig), dobbeltslalom, bakke. Når farven blev sagt, skulle jeg gå ind lige så snart den forrige ekvipage var færdig, gå i gang med dobbeltslalom, og på signal fra Johanna udføre bakning uanset hvor langt jeg var kommet i slalom, og derefter fuldføre slalom. Så man skal huske øvelserne og først og fremmest have fuldt fokus på sin hund og den anden ekvipage, for at kunne gå på direkte.

Næste del var en bane bestående af kegler og andre genstande. 1. ekvipage skulle udføre en øvelse, næste skulle gentage og udføre en ny øvelse et andet sted og så fremdeles til 8 øvelser var gennemført. Derefter skulle vi gå banen baglæns.

Det var rigtigt interessant, at det fokus jeg havde haft på de foregående baner for at støtte Max, ikke var til stede i nær så høj grad her, simpelthen fordi jeg skulle koncentrere mig om at huske banerne, og det slog direkte igennem på Max, som gennemførte pænt, men ikke med nær så god kontakt.

Utroligt så enkelt Johanna fik fremprovokeret en situation, som illustrerer hvad der kan gå galt ved konkurrencer.

Derefter en individuel runde, hvor jeg arbejdede med bakning på højre side – på den rigtige måde! Ikke bakkekommando eller på håndtegn, men at Max følger min bevægelse.

Supertime, og igen fløj tiden afsted.

Ellers har dagens køreture givet anledning til genhør med Beatles’ hvide album og Revolver, i jagten på det perfekte FS-nummer. En god kandidat er fundet på et tredje album, men jagten er ikke helt slut.


Jeg fik også lige skaffet to store kegler, til brug for både LP- og FP-træning, de indvies i morgen.

Ingen kommentarer: