mandag den 26. oktober 2015

Rallyudfordringer - og nye planer

Rally - igen uden skilte

Det var ikke længe Max fik lov at hvile på laurbærrene, allerede til aften skulle vi til sidste runde på Johannas rallyhold – næste runde starter heldigvis om en uge :-)

Denne gang var temaerne: fokus, fristelse og spring. Dobbelte fristende 8-taller, vendinger før spring, bakninger før spring, vendinger før tunnel, sideskift mellem spring, fremsending til kegle fra position mellem to spring, positioner under gang på række, og i hver position skulle fører gå 8-tal omkring to af de kegler, som udgjorde linjen hvor positioner skulle tages. Osv.

Masser af udfordringer, masser af grin, masser af læring og først og fremmest masser af fokuseret hundearbejde (og førererne var også ret fokuserede). Endnu engang meget energisk undervisning fra Johanna og jeg tog hjem i højt humør med Max, som i dag var min rallystjerne :-)

Ellers skal det ikke være nogen hemmelighed at en del af aftenen i går og dagen i dag har været brugt til at nyde følelsen af den fantastiske dag i går - det føltes godt i går og dejligt i dag.

Og så skulle der formuleres nogle nye/justerede mål.

For godt en måned siden (23. september), skrev jeg en række resultatmål for alle tre hunde. Tre af Max’ otte (!) mål var: FP3, HTMF og HTM1. De sidste to er kommet hurtigere end jeg havde regnet med, specielt HTM1.

Jeg har derfor i dag gjort det usædvanlige for mig at melde fra til en prøve, nemlig HTM1 med Max den 21. november. Jeg havde tilmeldt for at have en ekstra chance til at opnå Q points i år. Egentlig passede tidspunktet dårligt, for jeg er oppe til begge rallyprøver samme dag og skal op til Årets Hund dagen efter. Så en aften HTM-prøve dagen inden Årets Hund var måske ikke toptiming. Men luksusproblemet er løst, og jeg har meldt fra i dag.

Planerne for det videre HTM-arbejde er justeret.

For det første træner jeg nu målrettet mod at kunne debutere HTM2 i første kvartal 2016. Jeg har ikke lagt mig endelig fast på musikken, jeg havde jo sådan set besluttet mig for Main Street, men jeg synes ikke helt jeg kan slipper Walking the Dog, så jeg har hørt den fulde, godt 3 minutter lange udgave i dag. Der er gode muligheder i musikken, så jeg hælder meget til at fortsætte med den. Flere positioner, mere præcision, skarpere vendinger, temposkift. Masser af gode træningsmuligheder.

For det andet skal vi definitivt arbejde seriøst med FS. Det var meget improviseret i For sjov i går. Med en ordentligt planlagt rutine kan vi lave et fint program, for Max kan jo rigtigt meget også på tricksfronten, og When I’m 64 er altså bare fantastisk at gå til. Og så skal jeg finde ud af hvad jeg skal gøre med den stok :-)

Ingen kommentarer: