søndag den 3. juli 2016

Hvad gør vi nu, lille du?

Det Kongelige Biblioteks Have

Jeg overvejede forleden at skrive en blog med status for første halvår 2016. Men jeg gjorde hurtigt op med mig selv, at det ikke var interessant. Jeg har løbende evalueret arbejdet med de enkelte hunde, justeret mål efter behov, og egentlig handler det nu kom om én ting: Hvad er planerne?

Med Megan er planerne enkle. Vi fortsætter i rally championklasse så længe Megan har lyst. Der er vist ingen der har set hende til træning eller konkurrence i de seneste måneder, som er i tvivl om at vi hygger os gevaldigt sammen. På en god dag har vi det rigtigt sjovt sammen og får gode point, på en dårlig dag har vi det ”bare” sjovt sammen. Megan minder mig om, hvad der er det fundamentale i det at arbejde sammen med en hund, og det er ikke så dårligt. Hun er tilmeldt 10 konkurrencer de kommende måneder, og dem ser jeg frem til.

Lille Bjørn har jeg også ganske enkle planer for. Vi fortsætter i rally ekspertklasse, også næste år- Vi kom ikke til DM, vi kommer måske til Årets Hund, men han er rigtigt god, så hvis jeg melder til lidt flere kvalifikationskonkurrencer med ham, så kan det også være at vi får de kvalifikationer på et lidt sikrere niveau. Så det fortsætter vi med at arbejde for.

Championklasse? Jeg har overvejet det, men har fravalgt det. Hvis han var min eneste hund, ville jeg nok arbejde med det, men som en ud af tre, og ud fra de udfordringer vi har haft med venstrehandling, så føler jeg mig godt tilpas med ham i ekspertklasse. Og der er ingen tvivl om at han det sjovt til prøverne. Så vi bliver dér og fortsætter med at have det sjovt.

Max har jeg meget større ambitioner med, men de resultatmæssige er stillet på standby og vi er i fuld gang med at arbejde med mange måder at have det sjovt på. I dag tror jeg han godkendte mit førerarbejde, for vi fik både apporteret på vand på morgenturen – en solid træpind er et fantastisk legetøj; vi har cyklet en lille tur – meget disciplineret, præcis 5 kilometer, og han elsker det; og så lidt søg i haven.

Som afslutning på et HTM-hold hos Anja, skal vi dømme hinanden i morgen, så reglerne er genlæst :-)

Han er den eneste jeg går til organiseret træning med, men ret lidt, og det er er snart slut, og sådan bliver det nok et godt stykke tid.

Jeg HAR mange mål, jeg gerne vil nå med ham, også på resultatsiden, og det har nok været den helt store overvindelse i år: at erkende, at det kan vi ikke, sådan som vores samarbejde fungerer nu. Teknisk kan vi det hele, men motivationen/samarbejdet er langt fra optimal både til træning og konkurrencer, så det er vores eneste fokus, indtil videre: at få samarbejdet til at fungere.

Hvis jeg virker ligeglad med resultatmål, så er det fordi jeg er det. Det var en meget anderledes oplevelse for mig i søndags, at være vildt glad for vores FS-nummer, og virkelig være ligeglad med at vi fik 2 Q point. Jeg har tænkt en del over det, og bekræftet mig selv i, at der er yderligere et udtryk for, at jeg er mentalt i udvikling. For målet var jo netop samarbejdet, ikke resultatet. Nu har jeg klart fået adskilt de to dele.

Jeg har også overvejet, om jeg skal vælge discipliner fra/starte på noget nyt. Jeg har overbevist mig selv om, at dér, hvor vi er lige nu, er det ikke antallet af discipliner, der betyder noget. Tværtimod tror jeg det giver mig flere frihedsgrader til at eksperimentere med samarbejdet. Så vi fortsætter med rally, HTM og FS ... og 6+ fortsætter Louise og jeg også med.

Så er der mig selv. Undervisning i LP og rally er sat på standby. Eneste undtagelse var HCM-arrangementet 5. juni, og det var kun pga. det gode formål. Jeg havde tre dejlige hold, og jeg fik fin feedback, men jeg kunne godt mærke, at jeg ikke selv fik det boost, jeg gerne vil have, når jeg underviser. Så pausen fortsætter på ubestemt tid.

Anita og jeg har haft en runde rallyinstruktøruddannelse i år og har aftalt yderligere en til efteråret. Begge er blevet fuldtegnede, det første var en stor succes, det håber vi også den næste runde bliver. Og så holder vi en pause. Vi nyder at gennemføre holdene, men må også erkende at 4 hele dage koster i forhold til det, vi ellers vil bruge vores fritid på.

Det Kongelige Biblioteks Have

Café Europa

Weekenden uden planlagte hundeaktiviteter blev bl.a. brugt på en tur til Torvehallerne i går, og i dag til brunch på Café Europa og bagefter en slentretur i Strædet og i Det Kongelige Biblioteks Have.

 
Aftensmaden blev nydt i drivhuset.

Ingen kommentarer: