fredag den 19. januar 2018

Prioritering, koordinering og planlægning

25. juni 2017: Anita & Osseau, Karolina Hasselroth, Paul

Selvom man prioriterer, kan det ikke undgås, at der opstår konflikter. Der er fx et stort DKK arrangement i Roskilde 11.-13. maj, og den 12. er de HTM, som er landsholdskvalifikation og tæller til Årets Hund, og der er rally, som tæller til Årets Hund. Der er en del, der interesserer sig for begge discipliner, og så kan det blive lidt svært.

Jeg blev i dag tagget flere gange i et opslag i Facebookgruppen Dogdancing.dk, affødt af én, der spurgte, om det var muligt at deltage både i HTM og Rally til DKKs arrangement i Roskilde 12.5. Jeg har skrevet med Emmy, som er ansvarlig for HTM-arrangementet, og vi forsøger at koordinere, vel vidende at det kan være svært, at få det hele til at gå op.

Det er en problemstilling jeg selv har ret tæt inde på livet. Jeg har bevidst trænet, at gå til mange konkurrencer på en dag, for at kunne håndtere det. Jeg har tilmeldt begge hundene til HTM 12.5, hvor jeg skal dømme rally. Jeg har ikke bare tilmeldt og håbet på at det fungerede. Rallyprøverne kvalificerer til Årets Hund, det er en enkelt prøve med to dommere, så jeg skal dømme to klasser i en ring, og kan dermed planlægge rallyafviklingen i forhold til HTM-prøverne. Det skal nok gå.

Jeg har prøvet meget tætte prøveafviklinger, hvor pulsen steg, bare fordi jeg ikke kunne kontrollere det hele, men skulle haste fra en ring til en anden. For mit vedkommende er det ikke nødvendigvis negativt. Jeg tror, det var efter prøven i Roskilde 30. april 2017 Max nu også FS1 at Anita sagde til mig, at det var godt for mig at jeg kom så hæsblæsende, for så nåede jeg ikke at gøre så meget dumt inden og under opvarmningen :-) Der er heldigvis sket en del med mit mentale opvarmningsprogram siden da.

Planlægning er nøglen til det hele.

Planlægning var temaet i min første coachingsession, det at tænke over hvad man vil gøre, hvordan man vil gøre det, og sidst men ikke mindst hvordan man vil have det indeni.

For mig er det resultatet af en lang proces, at kunne håndtere dage med flere prøver, som oftest med to hunde.

Den første prøve er den allervigtigste, alt hund er på den hund der skal op, opvarmningen, gennemførelsen af prøven. Derefter er den næste prøve den allervigtigste. Og sådan fortsætter det indtil den sidste prøve er gennemført,

Dagens træning var 2 x 10 minutter. Med Max arbejdede jeg med starten af HTM3 samt overgangene. Med Lille Bjørn arbejde jeg primært med P9, lidt med P2 og P6 og lidt med højrehandling generelt. Det fungerede fantastisk med Max, med Lille Bjørn skal jeg være lidt skarpere med kriterier, for han nåede at blive lidt frustreret et par gange.

Jeg har også fået gjort de sidste ting klar til i morgen, hvor der er Rallydommermøde på Fjelsted Skov Kro. Jeg ser frem til en spændende og inspirerende dag sammen med først DKK-dommerne, siden DKK- og DcH-dommerne!

Jeg er også i gang med at forsøge at arrangere et weekendkursus med Karolina Hasselroth, et must for FS/HTM-nørder. Jeg er stor fan af hende, og det kursus skal nok blive en realitet!

Ingen kommentarer: