onsdag den 31. januar 2018

Nose Work i tørvejr


Ud fra vejrudsigten havde vi forventet regnvejr til aftenens sidste runde Nose Work træning hos Lonni i Køge Marina. Det havde vi set frem til, for det er ikke så ofte vi får trænet i den salgs vejr. Men allerede efter at Lonni havde gennemgået aftenens søg var det stilnet helt af, så træningen blev i tørvejr.


Der var i alt 9 søg med nogen af 30 gemmer, masser at gå i gang med på en luksus runde med 3 deltagere med 2 hunde hver.

Jeg startede med Max, og han gik virkeligt forrygende. Lonni havde hævet sværhedsgraden på søgene, men det var helt tydeligt, at Max har det fint på området, og hans markeringer synes jeg bliver endnu bedre. Der kom lidt piv, hvis jeg er for længe om at belønne, og det skal jeg jo heller ikke være …. Der var et søg med 10 gemmer på bagsiden af et hegn i zigzag. Der blev han tydeligt frustreret, fordi han ikke kunne komme til at markere præcis (træningsområde).

Der var et meget flot søg hvor et gemme på undersiden af ladet på en trillebør blev markeret fint, med fødderne på hjulet for at han kunne nå.


Det bemandede søg var et stort køretøj med fire store hjul og to liner på tværs til at placere en båd på. Igen flotte søg og markeringer.

Vi er ikke vant til at så mange søg i rap, huskede at holde lidt pause, men Max var lidt træt til sidst.

Jeg fik ros for at stole på ham, og være helt neutral i mit førerarbejde, det har taget lidt tid at nå så vidt 😊

Så blev det Lille Bjørns tur.


Vi kom næsten direkte på ”køretøjssøget”, og det var ikke så nemt. Han var på et par tidspunkter væk fra området, men da han kom i gang fandt han de to gemmer på hjulene. Jeg fik feedback om at passe på med at kredse for længe om et område, fordi jeg ud fra Lille Bjørns første adfærd tror, det er i det område der er et gemme.

Jeg træner meget at holde øje med Lille Bjørn, fordi hans markeringer er så hurtige og anderledes end Max’. Og han lavede rigtigt meget flot arbejde, og jeg var det meste af tiden god til at læse ham rigtigt. Der var nogle steder, hvor han måtte korrigere mig, Lille Bjørn har næsten altid ret!

Lille Bjørn er bedre end Max til at arbejde med søg, han ikke kan komme til, hvilket jeg gætter på hører sammen med, at jeg har trænet det mere med ham end med Max ….


Igen er super træningsaften, flot og udfordrende tilrettelagt af Lonni, og en længere eftersnak hvor Lonni, Mia og jeg talte om HTM/FS og prøveplaner.

Næste uge er allerede sidste træningsrunde, det bliver i Solrød, og vi har ønsket os frostvejr!

Ingen kommentarer: