onsdag den 17. januar 2018

Nose Work i Køge Marina


Lonni har etableret et lille luksus Nose Work hold over fire onsdage. Første runde var til aften i Køge Marina, hvor Lonni havde lavet en masse ”nemme” gemmer - i mange forskellige varianter hvad angår beholder/dufte - som vi fik udpeget under banegennemgangen, samt tre sektioner, som Lonni bemandede, og hvor vi ikke fik noget at vide på forhånd andet en antal gemmer.

Jeg havde både Max og Lille Bjørn med, og startede med Max, da Mias Selma var i slutning af sin løbetid, og det ikke generer Lille Bjørn nær så meget med løbsk tæve.


Vejret var fint. Køligt, ingen regn eller sne, og ingen blæst. Omgivelserne var måske ikke de nemmeste, og hundene var lidt påvirket af det, men arbejdede generelt godt.

Max kan nogle gange være svær at læse, søger han eller snuser han bare, og når han søger, arbejder han også ret bredt. Og pludselig styrer han lige hen og laver præcise markeringer. Hvis det bliver lidt for svært, bliver han frustreret. Det meste af tiden i dag arbejdede han rigtigt godt. Der var et køretøjssøg (en anhænger), der var et søg under et sejlskib, der var flere andre, der var lige i øjet.


Lille Bjørn havde lidt problemer med de første søg, men da han først gik i gang gik det rigtigt fint. Han bliver også frustreret, når der går for længe mellem belønningerne, og han får kradseadfærd, når belønningerne ved markeringer ikke kommer hurtigt nok. Når disse læringspunkter er noteret, så skal det altså siges at han arbejdede fantastisk og lavede superflotte markeringer.

Udfordrende og lærerig træning, begge hunde arbejdede med fin intensitet, vi er så klar til næste uges træning.

Efter oprydningen fik Mia og jeg en længere snak om vores planer for FS/HTM, en rigtig god afslutning på en dejlig træningsaften.

Ingen kommentarer: