lørdag den 27. januar 2018

Rally- og HTM-træning

En dejlig morgen

Jeg skrev i går om planerne for træningen i dag, og det blev en fornøjelig og meget lærerig træning. De to timer fløj afsted, og jeg tog fra træningen en del klogere (igen igen!).

Amanda stillede en championbane, som hun gennemgik for Christina og mig, banen blev gået af Max, Tempo og Lille Bjørn, hvor Amanda gav feedback, og derefter af Osseau og Dumle, hvor jeg gav feedback.

Hverken Max eller Lille Bjørn var varmet ret meget op, så de var begge ret friske. Der var rigtigt meget flot, og også ting, der ikke fungerede, og en del af det skyldtes dårligt førerarbejde. Fx mente Amanda at en plads-kommando for at få Lille Bjørns kontakt var mere passende end ”Bjørno” …, og det har hun bestemt ret i :-) Hun mente også at nogle sideskiftkommandoer med fordel kunne gøres mere specifikke, så der fx var tydelig forskel på skift foran og skift bagved.

I anden runde (ny bane) gik jeg kun med Lille Bjørn. Det gik meget bedre, nu han var varmet noget op, jeg var bedre til at komme med præcise kommandoer, men ikke helt nok efter Amandas mening. Jeg må nok konstatere, at det er på tide at gå i gang med noget mere systematisk rallytræning inden de kommende måneders mange prøver.

Mens Amanda og Christina fortsatte rallytræningen, filmede Anita og jeg hinandens HTM-programmer. Anita & Osseaus HTM3-program er allerede superfint. Ud over en masse flotte positioner noterede jeg især den totale mangel på lyd fra Osseau; som Anita sagde, det er stadig svært for ham, så han skal koncentrere sig om at udføre programmet 😊

Lille Bjørns HTM2-program var jeg meget tilfreds med. Der er stadig noget timing, der ikke er på plads, så der blev en lige en P2-passage med ryggen til kameraet … Det var tydeligt at P2 og P6 er blevet bedre (ja, de bliver trænet separat), og P9 i afslutningen ligner bestemt også noget. Jeg forsøgte en lille smule bakke P9, men det var ikke en succes.

Max og jeg fik testet starten af HTM3-programmet to gange, inden det rigtigt gik op for mig, at det var den forkerte version af musikken, jeg havde valgt. Derefter gik vi et fuldt program til den rigtige udgave. Det meste var jeg supertilfreds med. Jeg fik ved at se videoen bekræftet, at Max er godt på hele vejen igennem, der er kun lidt kludder i afslutningen, hvor han skal bakke i P10. De nye overgange – P5 til P1, P9-sit fører rundt om hund – var fine, og jeg havde en rigtig god fornemmelse, da jeg gik programmet.

Ingen fotos fra dagens træning, så her er et af øllen til blogskrivningen!

Konklusion på dagens træning: Vi er lidt rustne i rally, men vi skal nok få banket rusten af hurtigt. De to HTM-programmer er allerede fine, men der skal arbejdes med skarphed og præcision. Motivationen fejler ikke noget hos hverken hunde eller fører!

Ingen kommentarer: