tirsdag den 22. januar 2019

Max i topform


I aften gik turen til Hedehusene med Max, og vi havde en virkelig skøn træningsrunde på Meretes Nose Work hold. Der var seks sektioner med i alt 19 kilder til selvtræning og to indesøg hos Merete med henholdsvis 2 og 1 kilde. Derudover skulle vi arbejde med får, kat, hest og pasta som forstyrrelsesdufte.

Jeg havde som noget nyt Max med til banegennemgangen, og da et par af de andre fik vist placeringen af kilderne gik vi i gang.


Max arbejdede supergodt til aften. Det gør han sådan set hver gang til Nose Work, men der var lidt ekstra i ham i dag. Han knoklede ind under og over forskellige forhindringer for at komme til kilderne, og kæmpede for at komme helt ind. Ved det første indesøg gik jeg ind i lokalet og satte ham i gang tæt på en væg, for at få ham til at arbejde fra start.


Og det gjorde han i den grad. Han arbejdede med stor iver og blev ikke frustreret, selvom der gik lang tid, før han fandt den første kilde. Den anden fik vi lidt hjælp til, det var ved en radiator, der var fuld knald på, og det gjorde det svært at finde kilden, men der kom den smukkeste markering til sidst. Flot søg stort set hele tiden, god vedvarende intensitet, jeg kan ikke forlange meget mere.


Det andet indesøg (en kilde) startede vi lige uden for døren til rummet, Max kom lidt skævt ind, så jeg dirigerede ham rundt og tilbage for at få første hjørne med, og bingo, flot markering. Under 10 sekunder tror jeg, og hans bedste indesøg ever.


Det med forstyrrelsesdufte klarede han også med bravur, lidt tøven ved får, ingen reaktion på de andre, og klar markering på lavendel.

Det føltes rigtigt godt alt sammen og jeg er meget stolt af hans arbejde 

Der er også sket en masse på rallyfronten i dag. Jeg har fået skrevet referat af DKK dommermødet i lørdags og udkast til referat af de to møder med DcH- og DKK-dommere, så de nu er til kommentering i de respektive rallyudvalg. Planerne for lørdagens orienteringsmøde på Fjelsted Skov Kro er afstemt, jeg skal hente Lonni og Amanda på vejen, og der kommer over 100 deltagere plus at der bliver livestreamet. Der er ingen der skal sige, at der mangler interesse for de nye skilte!

Desuden sker der en masse med videoer, skilte og øvelsesbeskrivelser og bedømmelser på den nordiske front.

Samlet kan jeg godt mærke et sus over de mange spændende ting, der sker i rallysporten både på dansk og nordisk plan. Rallysporten er blevet voksen og er nu sin helt egen disciplin.

Ingen kommentarer: