tirsdag den 7. april 2020

Time is on my side, yes it is

Træning med forstyrrelser
Søndag var bl.a. havedag, hvor vi var i Thymes Havecenter og fik købt noget mere til haven. Havearbejdet er meget krævende for hundene, som er med til det hele og på et tidspunkt fandt jeg Max sådan:
Max på havearbejde
Så er man træt 😊

Der er begyndt at komme mere facon på træningen, og fridagen i går blev brugt på bedst mulig måde, nemlig med træning af begge hundene i Jersie, sammen med Amanda og Dumle.

Det allerbedste var næsten en lille testbane jeg havde lavet med skilt 301 og 302, de to sideskifter om kegle. Jeg kan sende Max fra et par meters afstand af keglen, og han løber perfekt rundt og ind på højre/plads.

Jeg har bygget en lille begynderbane (10 skilte), fordi jeg havde en opgave, som skulle løses til Anja. Jeg skulle få filmet Max og Otto gå den samme bane, kommentere de to baner (3 x plus, 3 x minus) og sende iagttagelserne til Anja.

Hele pointen er, at jeg skal være helt bevidst om, at Otto ikke er Megan, Lille Bjørn eller Max, han er Otto, og han og jeg skal opbygge vores samarbejde baseret på det.

Det kunne være så naturligt for mig, bl.a. med nogle kommende prøver i baghovedet, at agere uhensigtsmæssigt i forhold til Otto, og det ville da være dumt.

Jeg lavede nogle af begynderskiltene i lidt sværere udgaver med Max, fordi der helst skulle ske ”noget” og det gjorde der da … Det var ret tankevækkende at se videoerne.

Med Max noterede jeg på plussiden, at han var godt opvarmet, at der var flot fokus og samarbejde det meste af tiden og flere fine øvelser, når føreren var skarp. På forbedringssiden noterede jeg dårlig signalgivning ved et par øvelser, som ikke lykkes, at jeg støttede lidt sløset inden imellem (og så går Max i snus) og så var jeg også lidt fedtet med belønningerne.

Med Otto noterede jeg på plussiden afslappet førerarbejde samt flere fine momenter som blev belønnet ok. På minussiden noterede jeg (godt hjulpet af Amanda) bl.a. uskarpe signaler, dårlig opvarmning, uklar overgang mellem "prøve og "træning”, at jeg belønnede for, at han hoppede og at forløbet var alt for langt. Der er virkelig noget at arbejde med!!!

Sit, gå rundt om

Som bonus fik jeg Amanda til at filme min og Ottos challenge til Johanna: sit, gå rundt om. Det krævede lidt opvarmning, men endte med en rigtig flot og godkendt øvelse. Det er en øvelse, som jeg har kæmpet noget med, og har prøvet mindst tre forskellige strategier, men nu virkede det!

Efter træningen brugte Amanda og jeg mindst lige så meget tid på at tale sammen, det trængte vi vist begge til 😉

I dag var jeg til sidste runde af tredje omgang af Johannas Foundation Mix med Otto. Jeg fokuserede på nogle enkelte momenter, og det blev virkelig god træning:
  • Under (ny adfærd med stol), hvor jeg begyndte at få noget flow
  • Sit, går rundt 😊
  • Dæk med variationer. Jeg har åbenbart fået Otto trænet til at dække i situationer, hvor jeg ikke kan gennemskue hvorfor, så det skal vi have stabiliseret. Challenge til næste gang: dæk gå rundt om 
  • Bakke væk fra (nu 2-3 hundelængder)
  • 8-tal om mine ben, generaliseret til at jeg kunne sidde på stolen og få ham til at gå rundt
Under ...
Han er virkelig vidunderlig at træne med. Selv hestene kan han abstrahere fra.

Vores første rallyprøver skulle have været 2. og 30. maj, men de er blevet aflyst, så nu er der masser af tid til at nørde med detaljerne. Og det har vi brug for, og det er sundt for mig at blive mindet om, at vi langt fra er prøveklar … og vide, at vi har tiden til at gøre noget ved det.

Ingen kommentarer: