lørdag den 20. marts 2021

Den skønneste rallytræning hos Absolut Hund

Fuldt fokus fra Otto (foto: Camilla)

I dag var jeg for fjerde gang til rallytræning hos Camilla Schapel, Absolut Hund, og min begejstring vil ingen ende tage 

Træningen er tilrettelagt på en måde, som jeg selv kunne finde på 😊:
  • en banegennemgang, som deltagerne står for på skift,
  • et gennemløb, hvor man skal fortælle hvad ens kriterier er inden,
  • feedback på gennemløbet,
  • en bane til selvtræning, typisk med nogle svære kombinationer,
  • rekvisitter, hvis man vil træne andet,
  • noget fællestræning, typisk noget forstyrrelsestræning, hvor alle går banen samtidig, men forskudt/parallelt og noget ”almindelig” fællestræning, også med forstyrrelser 
Det kan kun fungere, hvis instruktøren kan håndtere det. Det kan Camilla i den grad.

På øvet holdet går jeg med Otto, og han var sprængfyldt af energi til dagens træning, øh det er han da hver gang. Det lægger bestemt ikke en dæmper på energien, at LeeLoo er med på holdet. 

Den smukkeste fri ved fod (foto: Camilla)

Jeg træner mest med ham uden line, og hold da op, det er hårdt arbejde. Jeg fik nogle gode tips til at træne forstærkning af rolige positioner, og da vi kom til den sidste del af timen, var der nogenlunde ro på, og dagens flotteste arbejde fra Otto. Jeg skal vist bare vænne mig til at have en topfrisk hund, som skal varmes godt op, inden vi går på banen.

Fuldt fokus fra Max (foto: Camilla)

Max var på som nr. 4 ud af 5 på ekspertholdet. Ud fra en læringssynsvinkel var det et perfekt forløb. Max gik lidt for meget i snus, jeg blev lidt for irriteret, og resultatet blev en masse roderi, jeg stoppede, og fik lov at gå op efter nr. 5.

Jeg reflekterede og arbejdede videre inden vi gik på igen. Jeg havde fået det hele mentalt på plads, og vi gik en superflot bane.

Jeg er med hvis du er med far ... (foto: Camilla)

Camillas feedback var knivskarp: Det var flot, hun havde talt at jeg havde rost verbalt 3 gange, og at det virkede rigtigt godt … Jeg ville have troet, det var meget mere, jeg havde rost, men det var præcis den feedback jeg havde brug for.

Under fællestræningen gik vi to og to på banen forskudt fra hinanden, og i første omgang gik Max og jeg alene på den sidste del, kun med fokus på min belønningsadfærd – og naturligvis gik Max forrygende. Kæmperos til Camilla for at iagttage så godt og komme med så præcis og anvendelig feedback. 

Otto, Max og jeg glæder os til at fortsætte træningen hos Camilla. Det er inspirerende og lærerigt hver gang, og meget hyggeligt.

Ingen kommentarer: