lørdag den 6. marts 2021

Rallytræning og rallyprøver

Skøn aftensmad: Moules frites og en dejlig chardonnay fra Jura

Det kan ikke skjules: Jeg har meget fokus på rally i øjeblikket.

I morgen skal jeg dømme min niende prøve i år, den ottende i DKK-regi, og jeg glæder mig lige så meget, som jeg plejer at gøre (MEGET!), når jeg skal dømme. Ærligt talt er det et privilegium, at få lov at dømme rally, og ligesom så meget andet i tilværelsen: jo mere jeg arbejder med det, jo bedre bliver jeg 😉 

Jeg har designet nogle fede baner, de bliver offentliggjort kl. 21:00. Jeg skal om et øjeblik i gang med at designe baner til ALLE klasser – for første gang i år!!! – til prøven i DKK 14. marts – og den er udsolgt, 45 deltagere. Det er en skøn fornemmelse, når et af delmålene var at skabe indtjening til DKK.

Dagens vigtigste rally var træningen hos Absolut Hund (Camilla Schapel), hvor vi endnu engang skulle prøve kræfter med en bane designet af mig selv, plus det løse. Det var fedt at komme i gang igen, og hold da op hvor både jeg og hundene er rustne. 

Otto gik supergodt, naturligvis uden line, men det er åbenlyst at jeg har fået belønnet meget på højre side/med højre hånd, så hans træk er fra venstre mod højre, når vi arbejder i venstreposition; så snart jeg belønner bagfra, kommer han rigtigt i position. Hans højre position er superflot. 

Vi fik gode tips til den videre træning med de to positioner, og dem arbejder vi naturligvis videre med.

Max og jeg skulle gå min egen ekspertbane fra januar 2020, og jeg valgte at have ham på højre side stort set hele vejen. Det var en god, men også en meget udfordrende beslutning.

Max var vist både lidt forårskåd og lidt rusten, og det var jeg bestemt også, så det bliver ret rodet. Det fik jeg naturligvis talt med Camilla om, og har vendt det meget i hovedet bagefter.

Jeg har trænet meget lidt med Max de seneste måneder, og vi skal da se at komme op i omdrejninger inden den første officielle prøve 28. marts. Det var mange fejl, der opstod, fordi vi ikke har trænet dem … start til højre, det har vi stort set aldrig trænet, hvorimod vi har trænet venstre start 1000+ gange. Osv. osv.

Paul kom nu ind i kampen, hvis du vil til DM og ÅH, så må du stramme dig an!!! Ja, naturligvis!!!

Træningen omfattede ud over banerne fællestræning med forstyrrelser (plus er mindre bane til træning af højrehandling). Igen blev jeg vildt imponeret over Ottos fokus: selvom LeeLoo gik meget tæt på, fokuserede han på mig. Max var lidt mere påvirkelig.

Jeg kan kun gentage, hvad jeg har skrevet tidligere: Det er en fornøjelse at træne hos Camilla, som altid har planlagt træningen, så alle bliver tilgodeset, er supergod til at iagttage og give konstruktiv feedback, og får udfordret på en god måde :-)

Ingen kommentarer: