lørdag den 25. november 2017

Klassisk nørdtræning


Annie og jeg har skrevet lidt sammen efter rallyprøverne på Samsø, fordi hun var interesseret i at høre, hvad jeg har gjort for at få det fantastiske samarbejde med Lille Bjørn (sådan var det ikke i gamle dage!), og det meget forbedrede samarbejde med Max. Det endte ikke så overraskende med en træningsaftale i dag, sammen med Anita og Amanda, i hallen i Viby.

Annie havde medbragt en championbane med 11 stationære skilte og i første omgang varmede vi op, Annie & Huni gik banen og fik feedback af mig, jeg gik banen med Max og fik feedback af Annie. Det var en meget typisk banegennemgang med Max. Der havde været en løbsk tæve i hallen lige før os, og det kunne tydeligt aflæses på Max. En del snus, som resulterede i flere ommere, fordi han ikke var helt med. Og en del piben. Vi talte om, hvordan jeg kan få hans fokus i de situationer – altså en kommando til at afbryde snusen, når der er gået i gang – som altså bliver noget kompensation for, at han ikke holder kontakten. Jeg tygger lige på den.

I næste runde skulle vi gå helt den samme bane, men nu med Anita som dommer, og Amanda & Dumle som forstyrrelse. Jeg havde meget bedre kontakt, der var mindre lyd, en langt bedre banegennemgang end den første, men også lidt snus. Anita sammenlignede min banegennemgang med mine HTM-prøver. Jeg er meget mere støttende i HTM med kommandoer hele tiden, og det kunne jeg jo overveje, om jeg også kunne være i rally. Jeg smilede bare, for det var jo feedback lige i øjet!

Så tredje gang skulle jeg være meget mere støttende. Der var også mere forstyrrelse, fordi Anita trænede HTM/FS med musik, og Amanda stod og gav Dumle godbidder og det skulle Max lige hen og tjekke inden vi gik på banen. Men fra vi startede, gik det strygende. Jeg huskede både mellem skiltene at minde om positionerne, og under udførelsen af skiltene, kom der kommandoer til de enkelte positioner, fuldstændig som jeg gør i HTM. Det blev langt den bedste af de tre banegennemgange, og med minimalt snus.

Endelig fik vi trænet belønning i startpositionen, så det var fedt for Max bare at sidde klar, uanset at jeg gav klartegn og der blev sagt Fremad.

Det var utroligt meget udbytte af at gå den samme bane tre gange, få konstruktiv feedback og justere på nogle ganske få parametre fra gang til gang.

Mens musikken spillede og vi alle trænede hver for sig, fik jeg arbejdet med Max’ HTM-positioner, specielt starten, hvor jeg nu fik ham til at ligge roligt, mens jeg rodede med foto, lommetørklæde og hat, faktisk så meget at han ikke gik med i starten … Jeg fik også arbejdet med slutningen, efter løb i P6, hvor han går rundt til P5, vi går P5, han går foran ind i P10, hvor jeg går forlæns og han bakker, derefter en spin mellem benene på mig, han sætter sig, jeg går ned på knæ, han lægger hovedet i min hånd og jeg lægger hatten. Det føles rigtigt, og på onsdag skal jeg prøve den til musik.

Rigtig skøn og givende træning i supergodt selskab!

Ingen kommentarer: