tirsdag den 7. november 2017

Sjov, sjov og mere sjov træning


På vejen hjem fra arbejde hørte jeg godt 30 minutters lydfil, som er starten på modul 2 af Effies kursus hos Lea Nor. Jeg må indrømme, at det kursusformat passer mig perfekt. Man tager modulerne præcis når det passer en, og så har jeg slet ingen dårlig samvittighed over at der er mange, der er nået meget længere end mig. Når jeg kommer i gang, så har jeg tid, og får det fulde udbytte.

I dag handlede det om leg, om at have det sjovt med hunden, om ikke at hav resultatmål, men have det sjovt med hunden. Om at generalisere, ikke ved at træne med hunden alle mulige steder, men ved at have det sjovt med hunden alle mulige steder. Osv. Det er bare supergodt og vildt inspirerende!!!

Aftenens Nose Work træning hos Merete med Lille Bjørn var også rigtigt sjov. Jeg startede med lidt (10 minutters) sjov træning af FS, jeg har fået redigeret Simon Smith ned til 1:34, og er i den eksperimenterede fase med Lille Bjørn. Jeg synes ikke vores tricks-repertoire er overvældende, men Anita mener jeg må kunne hive noget op af skuffen, når vi har FP1, og når jeg skal være ærlig, bestod Max’ FS1 jo heller ikke af meget mere. Vi klør i hvert fald på, og Lille Bjørn synes, det er sjovt. Og det gør jeg bestemt også :-)

Det synes han bestemt også Nose Work er, og selvom vi ikke har fået trænet hjemme, har jeg hørt efter i timen, og fik bedre afstand til ham, ignorerede når han gik i lydighedsmode, og fik en masse flotte søg.

Køretøjssøget, omhyggelig søgning, kom op et par gange (hmm), og hammerflot markering.

Udesøget, to flotte markeringer og en, der skulle arbejdes mere for, og så to gange tissemarkeringer (hmm).

Indendørs kørte det virkelig godt. Et søg i de to små lokaler, meget fint søg og god markering. 4 kilder langs væg, rigtigt flot også det høje søg. Gode markeringer på bokse og flasker, og så var det svære fra forrige hold med bøger og sugerør. Han snuste fint til flere bøger og markerede den rigtige superflot. Sugerørene ignorerede han (hmm) uanset hvad jeg gjorde, og ja, det er svært.

Han gik supergodt, han var meget glad og det var hans fører naturligvis også. Igen en dejlig træningstime. Jeg er tilmeldt næste runde med start i januar og fortsat med Lille Bjørn.

Ingen kommentarer: