lørdag den 5. maj 2018

Rallyprøver i Dansk Collie Klub 5. maj 2018

Liv og Choice, Paul og Mia (foto: Emmy Simonsen)

I dag havde jeg fornøjelsen at dømme rallyprøver ved Dansk Collie Klubs arrangement i Høng. Det var en meget stor fornøjelse. Jeg ankom præcis samtidig med Amanda, som skulle være sekretær i rallyringen, og alt var gjort klar, så banen var lige til at stille op.


Vejret kan arrangørerne (Conni, Marieanne mfl.) ikke helt tage ansvaret for, men det var også med os.

Det helt kørte efter en snor og næsten på minuttet efter tidsplanen med champion, ekspert, øvede, junior og begynder.


Der var 7 champions, et meget fint niveau og Nette og Donna vandt med imponerende 99 point og blev nr. 2 med Casey med 93 point.


Der var 5 eksperter, Lone og Suus vandt med 95 point og fik deres andet certifikat. Superflot arbejde, hvor de blev stresset inden starten af en fører med hund, der var ved at passere startområdet netop da de skulle på banen. Liv og Mango gik den smukkeste bane og endte med 94 point efter to ommere, det var så lækkert at se deres samarbejde. HTM i topklasse på rallybanen 😊


Marieanne (som var med til at arrangere) og Stella var tilmeldt i både rally øvede og LP2, og var ved at melde fra i rally pga. muligt sammenfald og andre bekymringer. Det blev klaret med et spark i bagen fra Conni og en særskilt banegennemgang før de øvrige og så gik de lige en bane til 97 point inden de gik over og vandt LP2!!!

Alle 9 i øvede klasse bestod, de 6 med oprykningspinde. Annie og Huni vandt med 99 point.


Juniorklasse bestod af Mathilde og Boogie. De fik deres egen banegennemgang, men var oppe sammen med begynderne. De gik en superflot bane og fik 97 point med en enkelt ommer. Mathilde mente også der havde været en stram line … den havde jeg ikke set og vi fik talt om, at man ikke behøver at fortælle dommeren, hvis man synes man er trukket for lidt 😉

Mia og Molly (Foto: Emmy Simonsen)

Begynderklassen med 11 deltagere blev vundet af Helle og Sally med 100 point, det var bare så smukt at opleve deres samarbejde! Liv og Choice blev nr. 2 med 98 point og Mia og Molly nr. 10 med 82 point. Liv og Mia satte en ny standard for banegennemgange med deres jublen efter hver gennemgang, og havde nogle kreative forslag om at fx glædestwister skulle give bonuspoint. Jeg tror ikke det har de store muligheder i praksis, men det var helt klart nogle glade hunde der var på banen 😊

Der var præmieoverrækkelse efter hver klasse, præmierne var linet op uden at jeg opdagede, hvad der skete, og bøgerne var klar umiddelbart efter hver klasse, så det var min ombygning (som ikke tog lang tid), der var det langsomste i flowet. Det var bare så skønt.

Vi sluttede med en hyggelig frokost og jeg var hjemme kl 15 efter en virkelig skøn dag. Masser af flot førerarbejde, helt tjekket arrangement og gennemført god stemning.

I morgen går turen til Falsterbo, hvor Lille Bjørn og Max skal op i Fortsättningsklass for tredje gang. Jeg har fået klare dessiner fra Amanda om, hvad jeg skal gøre og ikke mindst ikke gøre, det skal nok blive en fin dag!

Ingen kommentarer: