torsdag den 21. april 2011

It's the singer not the song


Da Megan og jeg havde deltaget to gange i Connis rally champion kursus spurgte jeg, om Conni ikke ville udbyde et kursus for dem, der havde brug for endnu mere. Og Conni var naturligvis frisk og udbød et halvdags rally champion plus kursus! I dag løb der første af stablen på Hasselgård Træningscenter med seks forventningsfulde og entusiastiske ekvipager som deltagere.
Conni havde virkelig fået tilrettelagt et spændende forløb:

  • Første del handlede om hvordan vi støtter hunden. Vi skulle først gå en lille bane med en medkursist som hund. Banen havde et start skilt, et hemmeligt skilt og et målskilt. Det hemmelige skilt fik føreren oplyst, mens ”hunden” under banegennemgangen måtte støtte sig til føreren. Lidt tankevækkende hvor meget man kan og må hjælpe hunden i rally og ikke altid får gjort. Derefter arbejdede vi med håndtarget. Og baljeøvelsen, hvor vi skulle have hunden med uret – som hjælp til plads på højre side.
  • Anden del handlede om at få flow i de fremadskridende øvelser, hvor vi til Rasmus Seebachs "Lidt i fem" skulle arbejde med 360 graders vendinger, omkring, og højre/venstre sving. Hold da op en forskel det gør, når man får rytme ind i sin gang
  • Tredje del handlede om sideskift foran og bagved, hvor vi primært arbejde med skiftet foran, ved anvendelse af håndtarget. Og vi arbejdede også med fremsending til kegle.
  • Vi sluttede af med en fuld rallybane.
Jeg må indrømme at jeg synes Megan virkede lidt uoplagt da vi nåede til sidste del med fremsending til kegle og den fulde bane. Der var også flere andre hunde der virkede lidt brugte. Og det var da klart: Det var over 20 grader, og det er da rigtigt længe siden vi har trænet så længe når det var så varmt.
Så Megan fik ekstra belønninger under rallybanen, og jeg var meget tilfreds med hendes indsats over dagen.
Jeg synes det var et fantastisk kursus, og det tror jeg også de andre deltagere gjorde. Først og fremmest skyldes det naturligvis underviseren, Conni.
Og hun bliver dermed anledningen til at jeg skriver om ”It's the singer not the song”-
Man bliver ikke en god violinist fordi man har en Stradivarius. Man bliver ikke en god jæger fordi man har en Holland & Holland model Royal. Man bliver ikke en god fotograf fordi man har et Hasselblad H4D-60. Man bliver ikke en god kok fordi man har adgang til de dyreste råvarer. Man får ikke topresultater i lydighed, ved at vælge en hund, som har den mest fantastiske afstamning. Fortsæt selv listen.
Godt værktøj og gode materialer og råvarer kan give nogle fordele i forhold til ringere udgaver.
Men i sidste ende kommer det an på kvinden eller manden, som betjener værktøjet og forarbejder materialerne og råvarerne, hvad resultatet bliver.
Og hvad har det så med hunde og hundetræning indenfor lydighed at gøre?
Alt!
Johanna Allanach har fået mig til at forstå det med at kommandoer i fx LP skal resultere i en særskilt adfærd, ikke være startsignalet på en stribe forskellige adfærd.
Der er mange trænere der har sagt til mig, at jeg skulle belønne med legetøj. Det var først da Helle Damkjær viste mig det med Lille Bjørn som demohund, at jeg virkelig forstod det.
Og Conni træder fint ind i rækken af supertrænere, jeg har oplevet – jeg tror ikke hun sagde noget på kurset, som jeg ikke vidste i forvejen. Men hun fik sagt det på en måde og i en sammenhæng, så jeg virkelig fik noget at tænke over. Hvordan arbejder jeg med håndtarget? Hvordan belønner jeg? Hvorfor har jeg ikke arbejdet med baljeøvelsen med uret? Osv.
Tak til Conni for et ualmindeligt inspirerende kursus!!!

Ingen kommentarer: