mandag den 9. april 2012

Træning 2. påskedag

Lille Bjørn passer bilen (foto: Trine Rafn)

Takket være Majbrit havde Nørdklubben i dag fået adgang til et fantastisk dejligt træningsareal ved Bramsnæs Hundeejer Forening, og 12 nørder mødt friske før 10 og trænede rally/LP i ca. 3 timer.
Vi startede med morgenbriefing for at planlægge dagens forløb. Der må være hunde med i klubhuset, og efter en lille hvilepause var Lille Bjørn helt stille, selvom de var adskillige hanhunde i samme lokale og flere border collier. God start.
Vi udnyttede muligheden til at træne fællesøvelser med personlig makker som holdt øje med ens hund, og det var der flere der fik rigtigt meget ud af.
Mens jeg agerede prøveleder for første gruppe var Lille Bjørn sat af ved hegnet, og han var helt stille. Og sådan var han hele tiden. Stille når han ikke skulle lave noget og meget på, når han skulle arbejde.
Han gik bestemt ikke død i løbet af de tre timer, så det var meget tilfredsstillende.
Jeg benyttede lejligheden til at prøve de fleste øvelser i færdig form, og Lille Bjørn lagde ud i flot stil med en perfekt fællessit.
Fællesdæk valgte jeg at gå direkte i skjul og komme frem og belønne efter 1 minut, og så tilbage i skjul resten af tiden. Og afslutning sammen med de andre. Perfekt.
Vi var opdelt i tre LP-grupper, men da flere ikke skulle træne LP endte vi med to grupper, og ”min bestod af Anita og mig :-) Fremsendingen drillede. Jeg véd ikke med sikkerhed om Lille Bjørn så feltet, da jeg viste ham det, men han løb bestemt ikke ud til det. Først på 10 meter løb han lige ud. Da jeg tog det fra en anden side løb han flot ud blev dækket af og jeg kørte fuld øvelse med 4 vendinger inden indkaldet. Han fik sat sig op da jeg var gået omkring ham (der skete en masse), men det blev accepteret lige i dag.
Den dirigerede apport gik super, dog smed han apporten til sidst (vi arbejder på sagen, men det er gået lidt tilbage).
Ditto i springapporten, flot hele vejen bortset fra afslutningen.
Endelig stillingsskiftet. Han tog i to omgange ikke dæk-stå i første kommando, men ellers så det pænt ud; jeg skal have arbejdet noget mere på den første position.
Derefter trænede jeg alene noget fri ved fod inkl. alle vendinger og 2-skridts, positioner under gang (sit smuttede første gang men ellers ok), og indkald med stå på fuld længde to gange. Jeg sætter afstanden ned igen til træning, for jeg er ikke helt tilfreds med hans bremsebevægelse.
Så holdt jeg lidt kaffepause inden vi sluttede med en næseprøve. Den har været ualmindeligt sikker et godt stykke tid, så det er meget godt at blive mindet om, at der altid kan ske fejl. Han havde den rigtige i munden, smed den og endte med at komme ind med en forkert. Om igen, og her klikkede jeg for at han tog den rigtige i munden, og han kom flot ind med den, men smed i afslutningen.
Set med prøveøjne var der 3 nuller: fremsending, indkald og næseprøve. Men samlet var jeg ovenud tilfreds. Lille Bjørn arbejdede med fantastisk energi i alle øvelser; at han kunne være fremme i alle tre timer sammen med en del andre hunde, og faktisk slappe af, var virkelig dejligt.
Under oprydningen til sidst passede han bilen, og Trine tog det herlige foto.
Tak til alle nørder for en dejlig træningsomgang.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Riktig god læsning!!
Glæder mig til fortsatte blogs om træning af hunde genereltFra Madskåler til Buddy Belts Besøg Canini Online