torsdag den 26. april 2012

Det går fremad

I går fik jeg trænede lidt med Lille Bjørn inden hvalpehold og LP/rallyhold i Osted. Det var første gang jeg trænede på arealet og hold da hvor er det pragtfuldt. Nyklippet græs, stort, i praksis totalt indhegnet – det er bare et drømmeareal til træning.

Jeg havde aftalt med Anita at hun skulle være med til at banke rusten af Lille Bjørn og mig, og det fik vi bestemt, både i praksis og mentalt. Fri ved foden, fik lige nogle kommentarer à la "Marianne Jensen ville have sagt …… " - 7½. Stillingsskiftene var pæne, bortset fra at det første stå voldte problemer. Dirigeret apport og springapporten var flotte, borstset fra at han smed apporten til sidst – pyt med det sagde Anita, det lærer du alligevel ikke til lørdag. God pragmatisk indstilling til apporten, fra én der VIRKELIG ved hvad hun taler om :-) Positioner under gang, der var lidt hæng, og når han hænger, tager han ikke positionerne, så det er også her fri ved fod der skal trænes. Endelig fremsending, hvor jeg arbejder med markering af felt, og fik nogle flotte udløb. Samlet gav det en lidt bedre mavefornemmelse end træningen i går gjorde.

Derefter havde vi hold i det skønneste solskinsvejr, og lutter drømmekursister – herlig aften i Osted!

I dag gik turen til Lille Skensved og træning hos Johanna.

Jeg havde virkelig været opmærksom på at få en god oplevelse ud af det med Max, sætte scenen for succes. Så jeg gik straks ud og lavede forskellige sjove ting, og belønnede intensivt. Jeg træner stort set intet, der ligner færdige øvelser, fordi jeg rigtigt gerne vil have dels fasthed i de enkelte positioner, dels at Max ikke regner mønstre ud, for det er han ret skrap til. Og jeg har ingen undskyldninger, det er mig der har trænet ham.

Max lavede perfekt tandvisning, LP1 spring og gemme hoved i kegle (tricket fra sidst). Og så er jeg meget tilfreds med lineføringen, herunder at han med lidt hjælp udfører alle 2-skridt øvelser og vendinger flot! Ståen (afstand og tid er kommet på). Og dækken, hvor jeg nu også kan få afstand og tid på. Og beslutningen om at der ikke er dato på debuten i LP er bare fantastisk, fordi jeg nu ikke har noget selvvalgt stressmoment lagt over træningen.

Lille Bjørn er ved at være oppe i gear igen. Der var nogle meget spændende dufte i græsset, som var noget distraherende, men ellers gik det generelt rigtigt pænt. Fællesdækken var helt klart dagens mindst vellykkede, Lille Bjørn rejste sig to gange. Fællessit gik flot, fri ved fod meget pænt, ikke mindst 2-skridtøvelser og vendinger. Stillingsskift, der er kommet et næsten mønster med at Lille Bjørn tror at første skifte i stillingsskift er ”stå”, så når jeg giver sit-kommando som den første står han … Godt at have noget at arbejde med igen, resten af sekvenserne gik fint. Den dirigerede apport var super – Lille Bjørn snurrede en runde på første kommando – jeg fik ham på kommando nr. 2 til at stå ved keglen igen, og på tredje kommando løb han ud osv. Springapport og positioner under gang gik fint

I indkald med stå havde vi to fantastiske indkald med flotte stop, og jeg diskuterede derefter strategi for øvelsen med Johanna. Endelig arbejde vi med fremsending, det gik fint. En skøn træningsaften med begge hundene, og en masse hundesnak før, under og efter.

Så kom der en sms fra Kirsten: ”Er I på natløb?”. I morgen står den på nørdtræning, og jeg har lovet kun at træne fællesøvelser og så én anden LP-øvelse. Og ellers skal Lille Bjørn bare have det sjovt, og jeg skal hjælpe de andre, hvor der er brug for det.

Ingen kommentarer: