onsdag den 4. april 2012

Feriedage


Det er rigtigt længe siden jeg har haft nogle feriedage, så denne påskeferie bliver virkelig nydt i fulde drag!
I går havde jeg en aftale med Camilla og Dil ved Køge-Herfølge Jagtforening/DcH Køge. Sjovt som lidt status, evaluering, planlægning, træning og almindelig snak kan få 2½ time til at flyve af sted :-)
Jeg traf også kasserer Ove fra jagtforeningen, som havde et gavekort til Kirsten og mig, fordi vi står for klubbladet. En dejlig overraskelse! Vi fik også klaret den sidste planlægning i forbindelse med to sporkurser vi skal holde i april.
Jeg havde Lille Bjørn med til træning, og vores fokus ikke overraskende LP3, hvor debuten 28. april nærmer sig hastigt.
  • Fællesøvelserne bestod af Emma, Joythi og Lille Bjørn, og gik ret godt. Jeg gik direkte i skjul i fællessit, klikkede efter 45 sekunder; Lille Bjørn rejste sig da jeg gik efter at have belønnet ham, blev dækket af igen og jeg gik i skjul igen. 2:20 dvs. resten af tiden op til de godt 4 minutter. Stor jubel!
  • Fællessit, bjørnen lagde sig efter 58 sekunder, og mit kriterium var 60 … ærgerligt, men vi tog lige 10 sekunder og klik og beløn, jeg regner det for en enlig svale.
  • I stillingsskift stod Dil med trekanten, og jeg var ude på 10 meter, og det gik strygende. Et enkelte skifte blev misset på 1. kommando, men ellers gik det flot, med sekvenser af 2 eller 3 skifter og så belønning. Det er blevet lidt af en favoritøvelse :-) Og jeg vil da godt indrømme, at det var Connis Think-Plan-Do i Sydkystens Hundeskole, som virkelig fik mig til at sætte fokus på denne øvelse, som var vores svageste dengang …
  • Så var der nogle øvelser, der drillede. Den dirigerede apport var simpelthen for svær i færdig udgave. Jeg tror det er fordi han 1) ikke ser apporten blive lagt eller 2) ikke kan se apporten eller 3) en kombination af begge. For han følger min dirigering, men stopper op … vi har hidtil kun trænet indendørs, hvor han tydeligt kan se apporten.
  • Indkald med stå. Camilla har ikke helt glemt at kommentere LP-øvelser :-) Mit håndtegn kommer ikke særlig distinkt og det er tvivlsomt om Lille Bjørn sætter standsningen ind hurtigt nok. Kan jeg være kommet til at hæve kriterierne for hurtigt???
  • Fremsendingen var værre. Det plejer at være en ret sikker øvelse, men selvom jeg var ret sikker på at han så feltet løb han ikke ud mod det. Jeg prøvede 3-4 gange med kortere afstand, og først da jeg til sidst kom target ud skete der noget, og så kunne han knalde ud på 20 meter. Igen, et andet billede på græs. Godt at træne inden 28. april …
  • Vi sluttede med 2 x næseprøve. Første gang gik Lille Bjørn ikke på find-kommandoen, så med løftede øjenbryn fra Camilla gentog jeg kommandoen og brugte et håndtegn … Og han smed pinden ved afslutningen. Anden gang holdt han indtil jeg bukkede mig. Søget og tilbageløbet var meget flot begge gange.
Hjemme igen tog jeg lige nogle få øvelser med Max i haven: dæk i haven er sværere end i garagen, men 10 sekunder på 5 meter var fint, springet var perfekt og stå 5 meter i 5 sekunder super. Herligt.
Så gik turen til København. Vi varmede op i Villa Vino, hvorefter vi gik over til Grand Teatret og så The Best Exotic Marigold Hotel – en pragtfuld film, som jeg varmt vil anbefale, men det må vente til filmbloggen med detaljerede kommentarer.
Og så tilbage til Villa Vino og en mixed tallerken og en grand cru tallerken og nogle udsøgte vine til.
En pragtfuld dag: hundetræning, en god film og skøn mad og vin i Kirstens selskab, mere kan man ikke forlange :-)
I dag havde vi planlagt ingenting. Lidt hundeluftning, lidt handlen. Lidt oprydning, lidt læsning. Og så blev der også tid til lidt hundetræning. Jeg trænede lidt med Megan og Lille Bjørn, som jo begge skal op i rally i morgen.
Men det var mest med skønne Max. Med Kirsten som tilskuer og hjælper fik vi trænet det meste af en LP1, og nej hvor udvikler Max sig meget lige nu. Ikke at han på nogen måde er klar til LP – hvilket jo heller ikke er aktuelt med det første – men han virker meget mere selvsikker og glad for at træne, og det smitter rigtigt meget. Hold da op hvor har vi det sjovt sammen i haven når vi træner!!! Han er den første hund (rødme) jeg kan lave en tandvisning med. Hans lineføring er ret lækker, vi arbejder dog stadig på bagudbevægelserne. Hans stå udvikler sig dag for dag. Springer er superflot. Stillingsskiftet – vi arbejder stadig med at fastholde sitten, men skiftene er der ingen problemer med. Indkald er flot. Næseprøven arbejder vi godt med, 2 gange fandt han den rigtige blandt 9 uden fært, og anden gang bar han den halvvejs ind! Og så arbejder vi med dækken, hvor vi i garagen er oppe på 45 sekunder (før maden), og i græsset har jeg pt. sat 10 sekunder som max. Men det rykker vi løbende på.
Dagen blev afsluttet med en fantastisk treretters middag hjemme:
Fire limfjordsøsters

Røget laks med avocado og creme fraiche

Vallølammekoteletter med blomkålspuré og ærter

Endnu en dejlig feriedag.

Ingen kommentarer: