torsdag den 19. marts 2015

Træning med forstyrrelser

Solopgang torsdag morgen

I fredags skrev jeg i bloggen bl.a. om at fastholde prioriteringer. Og det gør jeg benhårdt i denne tid. Topprioriteterne i denne uge har været sølvbryllup tirsdag, undervisning onsdag samt træning mandag og torsdag.

Jeg nåede det hele og det var i sig selv dejligt, og afviklingen af de enkelte dele har også været rigtig god.

Vejret har været med os hele ugen, de mest fantastiske morgener på stranden og der kommer et foto på Facebook hver morgen.

Mandag morgen

Mandag stod den på rallytræning med Lone. Konceptet var: Vi trækker lod om skiltene og bygger banen ud fra det. Bortset fra at vi to gange måtte vælge indkald (efter fremsending til felt og kegle) var det ren lodtræning og der kom en ret lækker bane på 29 skilte ud af det. En ret stor del af banen var højrehandlet, men det kunne vi selvfølgelig lave om på efter behov.

Selvom jeg belønner undervejs er det godt nok sejt at gå en bane på 29 skilte, men nyttig træning i at fastholde fokus (både førers og hunds) hele vejen.

Max gik rigtigt flot og bliver mindre nem at distrahere, selvom der er lang vej til at han bare holder fokus hos mig.

Vi specialtrænede skift side foran, og jeg gjorde som jeg siger til andre, start langsomt – og så gik det noget bedre, end når jeg gik i normalt tempo …

Og så trænede vi at høre efter ved fra lang afstand at sende til spring, springe og stå, derfra til felt og dækkes af, og så tilbage og springe og tilbage i plads. Der var han godt nok skarp hr. Max.

Lone og Kizz Me

Megan fik sine 20 minutter midt i træningen, og vi gik hele banen to gange, med hhv. venstre og højre start. 90 % gik strygende, men lidt rigeligt snus undertiden.

Fremsendinger til kegle bliver superflotte når jeg virkelig er omhyggelig med visning af keglen, og kombinationen af verbale kommandoer (som hun delvis kan høre) og overdrevne visuelle signaler virker rigtigt godt.

Lækker træning, tak Lone!

I næste uge kommer Ingrid igen, og så skal vi træne avanceret svensk rally.

Onsdag morgen

Banegennemgang for et af onsdagsholdene

Onsdagskursisterne i rally fik fornøjelsen af banen fra mandag, hvor vi simpelthen timede gennemgangene.

Jeg synes det var interessant at opleve nogle af hundene, specielt en, som faktisk gik fantastisk den fulde bane i et stræk – den fik brændt toppen af energien ved at skulle koncentrere sig så længe. Rigtigt godt.

På LP-holdet var den mest spøjse oplevelse, da vi lavede fælles næseprøve. Cirka 20 næseprøver lagt ud, og så kursisternes 5 imellem, og hundene blev sendt ud en efter en. Det spøjse var at alle hunde valgte den samme næseprøve, som altså kun var rigtig for den ene. To fandt den rigtige i næste forsøg og to fandt den slet ikke.

Pølse og ost og ikke førerens fært, det kan man filosofere lidt over :-)

Lille Bjørn i feltet

I dag stod den først på selvtræning med Signe og Sitka. Jeg havde Lille Bjørn med.

Jeg gik bortset fra fællesdæk en fuld LP3. Fællessit på tværs af hallen, men Signe og Sitka lavede fremsendinger på tværs.

Det eneste der ikke rigtigt var godt var stillingsskiftene, hvor han hoppede noget frem, så frem med bagudbelønningen. Resten gik rigtigt godt, han holder i afslutningerne (apporter), hans positioner under gang er flotte og både næseprøve og indkald glimrende.

Jeg glæder mig til at komme i gang med udendørs træningen inden prøvesæsonen i LP skydes i gang 12. april

Derefter stod den på sidste runde – forhåbentlig kun i denne omgang – af Johannas special rallytimer.

Vi var kun 4 i dag og vi skulle starte med at vælge 5 skilte, og hver bygge en stump bane med 5 skilte, som endte med at blive en sammenhængende bane på 20 skilte.

Dernæst var der en øvelse, hvor vi skulle stå med tre meters afstand, fører 1 skulle gå forbi fører 2 og udføre en øvelse, som fører 2 skulle gentage. Fører 1 skulle derefter udføre en anden øvelse foran nr. 3 og 4 og så stille sig sidst i rækken. Fører 2 skulle så ind foran nr. 3 og udføre osv osv. Rigtig god øvelse i at holde fokus (for at kunne gentage øvelserne og for at huske, hvad man selv ville udføre) og rigtigt svært for Max, at der skete så meget så tæt på ham.

Derefter skulle det samme gennemføres hvor den der viste øvelserne skulle løbe og udføre øvelser, og nr. 2, 3 og 4 i rækkefølge skulle gentage hhv. øvelse 2, 3 og 4.

Laila har taget skeet i den anden hånd

Så skulle vi gå banen på 20 skilte. Der var kun en lille forstyrrende detalje: Vi skulle gå med en lille ske med en bold i uden at bolden faldt ned.

Det var svært, for håndtegn og kropssignaler skulle man virkelig passe på med, for bolden faldt ret nemt ned. Det viste sig også at bolden var en fantastisk belønning for Max, det gjorde det endnu mere udfordrende at gå banen. Men hold da op hvor han alligevel udførte det meste rigtigt pænt alligevel.

Max belønnes med flodhest

Som ikke overlever

Belønningen var leg med flodhest og det overlevede den ikke :-(

Johanna forklarer en øvelse

Så var der en lille øvelse, hvor vi var delt i to hold på 2. Der var en lille bane markeret med 3 kegler. Fører 1 skulle stå ved kegle 1 og når første skridt var taget mod næste kegle skulle den anden på holdet fortælle, hvilken øvelse der skulle udføres ved næste kegle og derefter hvad der skulle ske ved sidste kegle. Igen flere ting at holde styr på for føreren og også for den der skulle fortælle om indholdet på skiltet.

Dagens challenge var at vi skulle udføre to af de svære skilte uden håndtegn – jeg havde valgt sit under gang og fremsending til felt – og ingen af dem lykkedes første gang. Max var vist træt og lidt distraheret.

Endelig skulle vi gå banen på 20 skilte normalt – altså uden ske og bold. Igen masser af flot arbejde af Max, men også træthedstegn.

Det har været et superfornøjeligt forløb over tre gange, med en overflod af kreativitet fra Johanna, alt sammen med henblik på at få en række ret gode ekvipager til at blive endnu skarpere også under meget udfordrende omstændigheder.

Tusind tak Johanna.

Og tak til Susanne, Laila og Christina for superhyggeligt selskab. Vi ønsker os alle et holdet fortsætter …  
 

Ingen kommentarer: