lørdag den 15. august 2015

Den gamle hund

Megan ved DM 2013, hvor hun blev nr. 5

I min blog i eftermiddags skrev jeg:

”Jeg overvejer naturligvis løbende om hun skal pensioneres, og jeg kan godt se at sådan en dag virkelig trætter hende. Jeg måtte løfte hende op i bilen, hun plejer selv at springe ...”

At blive gammel og at dø, det er ikke noget der ligger i toppen af min bevidsthed, men selvfølgelig dukker tankerne op af og til. Og jeg kom til at tænke på det efter prøven og til aften.

Megan er den første hund jeg har dyrket LP, rally mv. med. 3 dressurprøver, 40 LP-prøver, 2 færdighedsprøver og 101 rallyprøver har vi været til. Masser af træningstimer og kurser.

Megan har altid været en glad og frejdig hund, jeg er startet fra scratch med hende og hun har – på en positiv måde –været min forsøgshund i alt muligt. En rigtig crossover hund.

Nu skal det ikke lyde som en nekrolog, men hvis jeg skal nævne noget af det vi har opnået sammen, så:
  • Dressurprøve 1, dressurprøve 2
  • FP1, FP2
  • LP1, LP2, LP3 og DKLPCH
  • RBM, RØM, DKRLCH
  • 4 gange til DM i rally i championklasse, en 5te plads som bedste resultat
Der er nogle få prøver jeg gerne vil fortrænge, men det er vel også ok når vi har været til 146 prøver.

Langt de fleste har været dejlige oplevelser, måske ikke altid resultatmæssigt, men jeg kan ikke forestille mig et liv uden alle de oplevelser, vi har haft sammen.

Hvornår skal vi til vores sidste prøve sammen?

Det ved jeg heldigvis ikke.

Det kan godt være vi ikke er så hurtige og præcise længere. Jeg har for længst opgivet tanken om supercertifikater eller at være i toppen i DM eller Årets Hund.

Megan og jeg går til prøver sammen, fordi jeg synes vi er et godt par, som passer godt til hinanden. En ældre dame og en ældre mand. Vi har passeret toppen, men vi hygger os med at gå til prøver sammen.

Det kan godt være at 80 point til dagens prøve ikke lyder af meget, men for mig var det en stor sejr ovenpå vores IB til forrige prøve. Vi fik ovenikøbet et ekstra point til Årets Hund i championklasse, ubetydeligt i den store sammenhæng, men det er for mg bare et tegn på at vi stadig godt kan være med. Måske ikke i toppen, men i midten af feltet.

Vi er efter en stribe afbud nr. 1 på reservelisten til DM, vi ligger som nr. 12 på kvalifikationslisten til Årets hund, det synes jeg er meget godt klaret af Megan på 12 år.

Så jeg har ingen planer om at pensionere Megan. Så længe hun ikke har nogle fysiske skavanker, men ”bare” er blevet gammel, så bliver vi ved med at konkurrere i en svær klasse i en disciplin, som vi hygger os gevaldigt med.

Ingen kommentarer: