tirsdag den 11. august 2015

Sundhedstjek


Tirsdag morgen

I går var Max og jeg til anden runde af Johannas klar til DM i rallyhold. Det gik væsentligt bedre end sidste uge. Bedre opvarmning, føreren havde bedre styr på omgivelserne og første gennemgang af 20 skiltes ekspertbanen, gik nogenlunde. Lidt skanning af omgivelser kostede nogle ommere.

De to næste runder gik bedre, og specielt sidste, hvor vi var tre på banen samtidig, gik meget fint. Fin æresplads (sit ved siden af), og vi fik arbejdet med spring, dobbeltspring, fremsendinger, tunnel mv. indimellem.

Supertime.

Bagefter stod vi nogle stykker og talte sammen om DM, årets hund, nerver mv. Og pauser i konkurrencer. Jeg kiggede på min tætpakkede kalender og endte med at beslutte mig for at melde Megan og Max fra vores egen rallyprøve i Osted 6. september. Det er ugen efter DM, prøven betyder ikke noget, hundene får en fridag, og jeg får fornøjelsen at være tidtager med Johanna som dommer og Amanda som sekretær til en uden tvivl superhyggelig prøve – win-win.

I dag tog jeg tidligere fri for at mødes med Kirsten hos Dyrlægerne i Havdrup hvor hundene skulle tjekkes og vaccineres. Alle tre passerede fint. Megan er i fin form, hendes ører fejler ikke noget (fint for spaniel!), bortset fra hørelsen, og hendes (og de andre tænder) er superflotte og uden tandsten pga. de mange kødben, de tygger. Lille Bjørn er også ok og fik som bonus klippet kløerne (det hader han). Max var eksemplarisk og også i fin form.

Kirsten og jeg er ikke enige om hvad Lille Bjørns kampvægt skal være. En udstillingsdommer ville måske sige i underkanten, føreren, der skal konkurrere med ham til lydighed, vil gerne af med omkring et kg. Jeg bad om dyrlægens ærlige mening og vi endte med at konkludere, at det ville være passende at smide 700 g. Godt!

Dette skrives på ugens eneste hundeaktivitetsfri dag.

I morgen er næstsidste runde på Anjas fantastiske sommerhold i HTM/FS, torsdag er der anden dag af Dils Mindfulness for hundeførere, fredag morgen går turen til Bornholm med Megan og Max, lørdag skal de begge op i rally, søndag skal jeg dømme championklasse og Max skal op i ekspertklasse inden turen går hjem.

God uge med masser af spændende oplevelser i vente.

Ingen kommentarer: