fredag den 7. august 2015

Marginaler, detaljer og doping

Fantastisk fredag morgen

Det er blevet til en del hunderelaterede aktiviteter de sidste to dage. I går ½ enetime hos Johanna og bestyrelsesmøde i Sydkystens Hundeskole, i dag coachingsession hos Anja og selvtræning med Christina.

Men først det med marginalerne. Det er ganske vist at Max og jeg skal til DM i rally ekspertklasse den 29. august. Megan var oprindelig nr. 11 på reservelisten til championklasse og jeg havde opgivet at hun skulle med, men sørme om det ikke rykker på den front – efter de seneste afbud er Megan nu nr. 1 på reservelisten. Så hun kommer naturligvis med på dagen – og vi håber på hendes 5te DM-optræden i træk i rally championklasse, hvor hun også i givet fald er den ældste hund.

Hos Johanna havde jeg Lille Bjørn og Max med, og de fik et kvarter hver hos Johanna og et kvarter alene med mig, effektiv og lærerig time.

Med Lille Bjørn havde jeg fokus på det, jeg i dag overfor Christina omtalte som ”med sigte på at undgå 0”-øvelserne: stillingsskift, dirigeret apport og næseprøve. Der var nogle fine momenter, men ikke rigtigt overbevisende øvelser. Det var varmt ja, vi eksperimenterede med at arbejde i sol og i skygge (der var stor forskel at mærke for os mennesker), men det betød ikke noget i forhold til hans stillingsskift – jeg har en plan B og C, men det er og bliver lappeløsninger.

Den dirigerede apport kan vi også redde med ekstra dirigeringer, han går rigtigt på dirigeringerne, men da han ikke kan se apporten, ender han nogen gange med at gå efter den sidst udlagte = den forkerte.

Næseprøven var noget rod …

Med Max arbejdede jeg primært med bakkeslalom og ryk ind (følge med når jeg bevæger mig).

Sidst på eftermiddagen i dag mødtes Christina og jeg i Jersie for at hun kunne komme igennem Eliteprogrammet og jeg startede med Lille Bjørns øvelser nævnt ovenfor, sat op til succes.

Dirigeret apport var fin.

Næseprøve, to gange på halv afstand og med klik for tydelig markering og påbegyndt optag af den rigtige pind, rigtigt fint.

Stillingsskiftet – hmm, men det skal siges at det var meget varmt og meget fugtigt og det var superflot, at han gennemførte de to andre øvelser.

Vi sluttede med to flotte fællesøvelser sammen med Tempo.

Jeg er sikker på at vi nok skal undgå 0’erne på dagen (= på søndag i Jersie).

Coachingsessionen var fantastisk. Jeg véd at jeg rykker rigtigt meget og jeg bliver udfordret til at udvikle mig mere mere mere.

Jeg véd, at det er en proces uden et fast mål, det er virkelig en livslang proces. For mig er det ren doping at gå til de sessioner, få vendt alle mulige situationer og tanker, og konkretisere det til nye opgaver, for at jeg kan blive bedre.

Næste session er om tre uger og jeg er naturligvis i fuldgang med en del af hjemmeopgaven, nemlig den konkrete planlægning af, hvad jeg skal gøre de næste 21 dage: mentalt og træningsmæssigt.

Jeg gik fra sessionen som havde jeg gået en rallyprøve til 100 :-)

Ingen kommentarer: