søndag den 6. september 2015

Den tredje side af rally

Solrød Strand  6:03

Når jeg er til rallyprøve er det normalt for at gå op til rally eller for at dømme.

I dag skulle jeg for første gang prøve det fra den tredje side, inde fra dommerteltet – og det var en stor fornøjelse. Det vender jeg tilbage til.

Når vi i Sydkystens Hundeskole planlægger rallyprøver – den i dag var nr. 28, så vi har en del erfaring – skal vi først og fremmest finde en dato og en dommer der matcher og sikre at prøven ikke kolliderer med andre arrangementer.

Dernæst skal det sikres at der er hjælpere – især sekretær er vigtig.

Resten er bare at være systematisk og anvende fornuftige tjeklister.

Så da prøven i dag i Osted viste sig ikke at passe nogen af de sædvanlige hjælpere, slog jeg hurtigt til.

Med Johanna som dommer, Amanda som sekretær og mig som tidtager og praktiker var den del af arrangementet på plads.

Jeg var på plads i Osted lidt før 7:30.

Osted 7:27

Ringen og teltet blev stillet op, og der blev kigget lidt til himlen.

Osted 8:03

Fra 8:30 var der indskrivning og kl. 9:00 blev der budt velkommen og banegennemgang for championklasse fulgte lige efter.

Osted 9:02

I virkeligheden er det ikke meget der skal til sådan en prøve. Et areal, et telt, et bord, nogle stole, skilte, skilteholdere, nummerskilte, præmier, rosetter, pokaler, papirer fra DKK, et par stopure – og så lidt diverse småting.

Men jeg kunne have det meste i bilen og det sidste havde Johanna med. Der var nogle få detaljer, vi ikke havde afstemt, men det blev klaret på stedet.

Da vi først gik i gang var et utroligt afslappende at kunne følge slagets gang inde fra teltet. Jeg kunne se start- og målskilt samt æresplads fra teltet, så Amanda og jeg fik hurtigt et godt flow i papirarbejdet.

Når en ekvipage var færdig fortalte jeg hvad tiden var, Amanda noterede det i præmielisten, Johanna kom med dommersedlen, Amanda regnede pointene ud, og præmielister og resultatbøger blev opdateret.

På forsiden af hver resultatbog blev ved indskrivning sat en PostIt med klasse og ekvipagens nr., og der blev suppleret med point og tid undervejs, placering og evt. titler når klassen var slut.

Mens banen blev bygget om blev papirerne gjort færdige og bøgerne lagt i rækkefølge til præmieuddelingen og jeg gjorde rosetter og præmier klar.

Det virkede bare fantastisk.

Amanda er bare superdygtig og omhyggelig med alt det administrative, hun er totalt kundeorienteret, når deltagerne kommer med deres bøger, mindede mig om også at være det (!) og indimellem kunne vi bare sidde og hyggesnakke.

Det er ikke tosset at sidde i dommerteltet i så godt selskab :-)

Jeg kunne følge de fleste banegennemgange - dog ikke i ekspertklasse, hvor jeg skulle holde øje med ærespladsen – og jeg kunne høre Johannas meget omhyggelige, konstruktive og forstærkende feedback. Hun kan finde det positive i stort set det hele.

Vejret var også med os, der kom lidt byger, men ingen af betydning, og vi havde ryddet op kl. 14:00, efter at 44 ekvipager var blevet bedømt.

Der var et lille irritationsmoment, der var en person der havde meldt nogle af os til politiet, fordi vi parkerede langs en brandvej, så da vi blev ringet op af politiet måtte vi afbryde prøven 5 minutter mens 4 biler blev flyttet.

Alt andet gik godt.

De officielle resultater kan ses her.

Tak til Johanna og Amanda for dejligt og effektivt samarbejde, det en stor fornøjelse at afvikle rallyprøver sammen med jer.

Ingen kommentarer: