søndag den 27. september 2015

Fokus

 
Andet blogindlæg med denne titel denne måned, men det er måske det vigtigste ord for mig lige nu.

Jeg elsker at gå til prøver og prøvekalenderen for de næste to uger ser lovende ud: På lørdag LP3 med Lille Bjørn i Køge, søndag LP3 med Lille Bjørn og rally med Megan i Ølstykke, fredag den 9. oktober Titelprøve, HTM1 og For Sjov med Max i Rønde … og som en ekstra bonus skal jeg dømme rally på Samsø lørdag. Jamen det bliver ikke meget bedre.


Kalenderen blev opdateret efter morgenens hundetur, hvor der var en hel masse tanker der kørte rundt i hovedet.

Træningsplaner den kommende uge:
  • Mandag rally med Max hos Johanna
  • Tirsdag ingen træning (bryllupsdag)
  • Onsdag LP-træning med Lille Bjørn sammen med Charlotte & Laika
  • Torsdag HTM/Titelprøve-træning med Anita, Conni og Lonni.
Fokus ved træningen er forskelligt for hundene, og Megan bliver også trænet lidt, selvom hun ikke er nævnt :-)

Megan, det er træning af mig i at give præcise signaler. HUN kan det hele og er glad ved prøverne, jeg skal bare fortælle på en forståelig måde, hvad jeg gerne vil have hun skal gøre, og så gør hun det :-)

Lille Bjørn. Jeg tror ikke at nogen, der har set ham til prøve (eller træning for den sags skyld) er i tvivl om, at han når føreren er bedst, er jordens mest arbejdsivrige og arbejdsglade hund. Halen kører, så man tror, den næsten ikke kan holde til det, og han giver alt for at udføre det han bliver bedt om. Så jeg skal afbalancere den glæde med præcision

Max, er en helt anden type. Han er lille og forsigtig og der skal arbejdes med at opbygge selvtillid i ham. Jeg fik håndteret hans usikkerhed i går – både i HTM og FP – helt forkert (= ikke sådan som jeg havde tænkt det på forhånd), og fik i dag en meget præcis analyse af dels hvad der skete under HTM-programmet (set fra Max’ side), dels hvordan jeg skulle arbejde med det.

Så mit fokus med ham er at få (gen)etableret glæden ved at være på banen, både til træning og i konkurrencer.

Derudover har vi nogle konkrete øvelser til Titelprøven, som vi skal have på plads. Der er i hvert fald 4 øvelser som vi ikke er helt klar med.

En god del af søndagen blev brugt hos familien i Malmø, Max var med, og han nød gevaldigt en lang tur, hvor vi bl.a. var igennem en del af S:t Pauli Mellersta kyrkogård, hvor hunde er velkomne i snor.

Max og Frasse har det virkelig godt sammen, det er dejligt at se.

Ingen kommentarer: