torsdag den 10. september 2015

Nærværende træning


Det har været en virkelig skøn træningsaften.

Først en time hos Johanna, jeg havde kun planlagt at have Max med, men Megan ville så gerne med, så det kom hun også :-)

Jeg blev berettiget bebrejdet at jeg ikke have forberedt hvad jeg ville have fokus på med Max, det blev lidt improviseret. Men det endte med den nye LP3-fremsending, twist fra titelprøven (2 gange foran fører, mellem ben, 2 gange modsat bag ved fører) samt cirkler (kombination af FP3 og titelprøve = 3 gange rundt om genstand efterfulgt af to 8-taller om genstand + fører).

I anden runde havde jeg fuldt fokus på højrehandling: bakning, sitter, ståer mv. samt sideskiftene. Det er virkelig småting, der skal arbejdes med, for hele grundlaget er på plads, og Max er så nem at læse, det er helt tydeligt når det bliver for svært og man skal sænke kriterier/skifte øvelse/tage en pause.

Med Megan arbejdede jeg med sideskifter, cirkler om fører, bakning på højre side mv., og hvis jeg er knivskarp med mine håndtegn er hun knivskarp i sine øvelser. Det er egentlig meget rart at det hænger sådan sammen …

Himlen ser lidt truende ud på billedet af Megan, men vi slap med en lille byge.

Hjem og bytte Megan og Max med Lille Bjørn, som skulle træne i Jersie og derefter på Mindfulness-kursus. Det er første gang i meget lang tid jeg har trænet for alvor med Lille Bjørn, han var virkelig dejligt på og vi lavede en masse flotte rally-/LP-øvelser.

 
Der var en fin øvelse på Mindfulness kurset hvor vi dirigeret af Dil skulle skifte mellem handlemodus (intensiv træning/leg med hunden) og værensmodus (fokus på nærvær, fx start af øvelse).

Som sidste del var der forskellige baner vi kunne prøve. Lille Bjørn og jeg startede sammen med Osseau & Anita på en bane, som vi kunne bruge til øvelser efter frit valg, men den skulle indeholde en favoritøvelse og vores dårligste. Fokus var at være Mindfulle og det gik virkelig fantastisk for os begge. Anita og jeg kan læse hinanden ret godt og derfor give virkelig præcis feedback.

Min bane var
  1. spring-ro-spring,
  2. fremsending til felt, gå rundt om felt, indkald
  3. 3 stillingsskifter på 10 meter,
  4. indkald med stop.
På en skala fra 1-10 hvor 10 er bedst følte jeg mig som 10’er hele vejen.

Lille Bjørn tog ikke det første stillingsskift før på 3. kommando tror jeg, og Anita bemærkede bagefter ”jeg var virkelig imponereret over at du ikke blev irriteret ved stillingsskiftet”, perfekt feedback, for det var præcis det jeg har trænet, ikke at reagere negativt, når der sker noget andet end det jeg ønsker.

Til sidst lavede vi noget feltsøg, og Lille Bjørn fandt et kreditkort, og hans fører var totalt nærværende bortset fra da han var ved at falde i en fordybning.

En aften som er yderligere en bekræftelse for mig af at Mindfulness supplerer min mentale træning fint. Og virker.

Ingen kommentarer: