lørdag den 26. september 2015

Klar til Titelprøve

Positionsarbejde i FP3 (foto: Ellyn Grubbe)

Anja og Johanna havde arrangeret en HTM-konkurrence til fordel for HMC, et stort og flot arrangement i Ringsted Agility Center med 94 starter i henhold til kataloget. Max og jeg havde start nr. 3 HTM1 og start nr. 92 i FP3, så vi var oppe cirka 9:35 og cirka 18:05, vi har virkelig fået en dag ud af det i meget hyggeligt selskab og med masser af flot hundearbejde.

Hele forløbet op til HTM1 var som planlagt og jeg havde den rigtige følelse i kroppen og hovedet da vi gik på banen, men der var lidt snus fra start og Max hang i alle vendinger, tog ingen sideskifter eller spin/twist på første signal og ville ikke gå mellem ben, max to skridt og så var han ude.

”Føreren holdt hovedet koldt” sagde Sidsel bagefter, og det gjorde jeg – jeg ændrede faktisk i den sidste del af programmet, hvor der ikke er gå mellem ben, fordi jeg ville vise at vi kunne, men det kunne vi altså ikke i dag.

Dommerbedømmelserne:
 • Udførelse
  • Lidt snuseri i starten, lidt twist der missede og imellem ben var han ikke meget for dig. Pladspositionen fulgte han fint med i: 6,9
  • Husk at sikre at din hund er med, for du bevæger dig :-). Pas på varierende afstand i positionerne. Fint at du bare går videre med noget andet, når han ikke vil i hest 7,5
  • Lids snus i vendingerne – arbejd med dem som et selvstændigt ”trick”. Pas på afstanden i højre og venstre skal være ens. Han er bange for at være i ”hest”? 7,2 •
 • Sværhedsgrad/Indhold
  • 7,5
  • 7,5
  • 7,5 
 • Musik og fortolkning
  • 8
  • 7,7
  • Sjovt tema :-) 7,8
Samlet 5. vinder med 22,53 point og ikke bestået. Han var lidt utryg og der er ikke andet at sige end at vi må arbejde videre med det.

Det fik vi lejlighed til godt 8 timer senere. Han var glad og på under opvarmningen til FP3, men vi var dårligt kommer i gang, før der skete noget.

Øvelserne:
 1. Spring, 2 spring uden afbrydelse. 5
 2. Targetarbejde, hvor han skulle markere target sat på fotostativ 3 m væk, han løb fint ud, men stivnede og kiggede ind i en anden ring (der var tre samtidige ringe). 2
 3. Positionsarbejde: Hold beg i 3 sekunder. 4 (pga. håndtegn til start)
 4. Jeg havde kædet 4.-6. Cirkel tre gange om rekvisit, det var så fotostativet. Noget hakkende. 2½
 5. Valgfri øvelse: Hund cirkler 8-taller mindst 2 gange om rekvisit mindst 2½ meter fra F. Han stoppede undervejs og vi fik 0.
 6. Rekvisitarbejde: Hoved i spand 3 sek. 4 (vi blev trukket for at han havde hovedet oppe et kort øjeblik og for at kæden blev brudt)
 7. Slalom mellem ben: 5 skridt sidelæns til begge sider. 3½
 8. Twist: 2 drejninger bag ved handler: 5
 9. Potearbejde: Skiftevis løft af poter: 4½
 10. Arbejd med ryggen til: Hund har ryg til handler i 3 sekunder og derefter valgfri øvelse (jeg havde sit) i 3 sekunder: 3½
 11. Heelwork: 10 skridt på venstre side, 10 skridt på højre side, 10 skridt mellem ben, langsom gang på venstre side, bakke på højre side og bakke mellem ben. 3
Samlet 37 point på 11 øvelser = 3,36 i gennemsnit og bestået.

Max kunne ikke lidt at arbejde på afstand og kæden 4-6, som jeg regnede for bomsikker, fik vi i alt 6½ for ud af 15 mulige. Uha.

Men hold da op, hvor Max har rykket meget på ganske kort tid. Specielt 3, 8 og 9 er af ganske frisk dato, det var lækkert at de fungerede. Og det var specielt lækkert at han trods tydelig dæmpning i flere øvelser, og trods en del gøen i hallen, specielt fra naboring under sidste del af programmet – hvor vi fik lov at skifte ring – alligevel arbejdede fornuftigt videre. Ikke på fuld kapacitet med dog ok.

Så også i dag en meget tilfreds fører.

Næste HTM-arrangement, vi skal deltage i, er 9. oktober i Rønde, og Max skal naturligvis op i HTM1 og til Titelprøven.

Ingen kommentarer: