tirsdag den 22. september 2015

Status

Megan 30. august 2015 i Århus (foto: Heidi Kaarup Johansen)

Det har været et fantastisk år indtil nu. Den udvikling jeg har været igennem siden 26. april er næsten ubeskrivelig og de resultater, den har resulteret i på hundefronten, markant.

Erkendelsen af at have brug for hjælp, muligheden for at anvende Anja som coach, læsningen og implementeringen af Lanny Basshams With Winning in Mind, et twist Mindfulness har til sammen resulteret i en efterhånden i meget høj grad ubevidst anvendelse af mentale teknikker.

Som en del af processen er jeg blevet meget mere bevidst om, hvordan jeg støtter hver enkelt hund bedst muligt, ikke tager noget for givet, men giver præcise kommandoer hele vejen. Det har allerede givet en masse bonus på prøvebanerne i form af virkelig god kontakt og glæde i samarbejdet, mere præcise øvelser og så følger resultaterne med.

Megan har gået en række gode rallyprøver og på det sidste nogle virkeligt fremragende, kulminerende med 98 point i søndags. Lille Bjørn har gået fire rigtigt gode LP3-prøver. Max har været en stjerne med en masse flotte rallyresultater, et flot DM, en fin kvalificering til Årets Hund i rally og en lovende start på en forhåbentlig lang HTM-karriere.

Jeg er blevet en meget mere afslappet fører, fordi jeg ikke går op i resultatmålene. Jeg har nogle ambitioner og nogle mål jeg gerne vil nå, men det er ikke nogen jeg går op i. Jeg glæder mig over de gode prøver med hundene og i anden række kommer resultaterne. Først skulle jeg arbejde med det mentalt, nu er det ubevidst – og det føles rigtigt godt.

Min træningsdagbog er erstattet af en Performance Journal, og i praksis er det denne blog, som er den væsentligste del af Performance Journalen.

Kvalifikationen til Årets hund i rally er på plads, og de kommende mål er også klar i mit hoved. Nogle mere eksplicitte end andre.

Med Megan har jeg lidt ambitioner til Årets Hund finalen, og vi fortsætter naturligvis i championklasse så længe det giver mening, og jeg vil da ikke afskrive at vi går efter DM 2016 og Årets Hund 2016.

Lille Bjørn fortsætter nogle prøver endnu i LP3, og så overvejer jeg hans fremtid. Jeg overvejer seriøst at lade ham gå rally ekspertklasser igen, jeg tror det passer os fint at blive i den klasse, og så gå med Max og Megan i championklasse. Men jeg kan ombestemme mig.

Max rykker i championklasse når Årets Hund er slut,, målet er helt klar DM og Årets Hund i rally championklasse. Med det nye LP-program skal han op i LP3 igen. Vi går efter FP3 og titelprøven og vi skal helt sikkert arbejde meget videre med HTM.

Det er en fantastisk luksus at have tre hunde at arbejde med i forskellige discipliner, og jeg glæder mig til en masse gode oplevelser de kommende måneder.

Hvorfor skriver jeg egentlig status lige nu? Det kom spontant, da jeg som aftentræning gennemførte en FP3 generalprøve med Max. Han er ret skarp og der kom et godt flow i øvelserne, og jeg kunne bare mærke, hvor godt, vi havde det sammen. Ja, det synes jeg da det meste af tiden, men det er alligevel blevet anderledes på det sidste – vi passer ret godt sammen :-)

Ingen kommentarer: