mandag den 21. september 2015

Hukommelsestræning


Til aften startede Max og jeg på et lille luksusrallyhold hos Johanna. Vi er kun fire ekvipager, og Johanna har lovet et tema hver aften. Aftenens tema var (førerens) hukommelse.

Opstillingen til de første fire runder kan ses på fotoet:
  • Johanna lavede en kort banegennemgang (et udsnit af skilte og kegler), vi fik to minutter til at lære banen at kende og skulle derefter gå banen.
  • Derefter skulle vi gå samme bane, men mellem hver øvelse lave 1-2 sideskifter efter eget valg, så man kunne få højrehandling i det omfang man ønskede.
  • Derefter blev en ny bane gennemgået (de øvrige skilte og udsnit af kegler), vi fik to minutter og skulle derefter gå banen.
  • Vi skulle individuelt lave en bane på 4-5 af de opslåede skilte og vi skulle have forskelligt tempo mellem hvert skilt. Så Max og jeg gik til en snur rundt, løb 360 grader til venstre, gik langsomt til sit-dæk-sit, løb slalom hen til sit foran bagom rundt. Og gik langsomt til 3 skridt bakke.
Derefter skulle vi trække tre kort hver, og skulle på skift udføre en øvelse (uden hund) blandt de trukne kort, der blev stoppet efter ni skilte og de ni skilte udgjorde i den rækkefølge den bane, som vi skulle huske og derefter gå. Alle kunne naturligvis huske den fulde bane.

Endelig skulle vi stille os to og to på hver side af en række med fire kegler, 1. ekvipage skulle gå mod ”sin” kegle, lave en valgfri vending, som var signal til 2. ekvipage, som stod på den modsatte side, til at gå i gang og udføre sin vending osv. Så vi skulle hele tiden holde os klar, holde øje med vores hund, holde øje med den foregående fører og være klar til at gå og udføre en vending.

Samlet perfekt træning i at skulle multitaske (huske bane, huske øvelser mellem skilte, huske at have fokus på hund) - hvor bliver det nemt at gå til prøve, hvor der er en bane med numre på skiltene :-)

Tiden fløj afsted, vi fik masser af god feedback, og jeg fik nogle interessante observationer med Max. Han gik generelt supergodt med logrende hale, men der var noget med en øvelse nede i et hjørne, og den afsluttende slalom op ad en væg kunne han ikke lide. God information til de kommende træningsrunder.

Jeg havde fuldt fokus på Max hele timen og havde ham med til alle banegennemgange; det var lækkert at opleve at han var på hele tiden.

Challenge til næste gang: De to stationære sideskiftskilte fra championklasse skal begge udføres begge veje næste gang uden håndtegn.

Supertræningsaften!

Ingen kommentarer: